Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών θα προχωρήσει μόνος στην Προσωρινή Διαχείριση Απορριμμάτων. Αποφάσισε την λύση της Προγραμματικής Σύμβασης με το Ναύπλιο, εξ υπαιτιότητάς του

 Με πρόταση του Δημάρχου Άργους Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσου, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την λύση της Προγραμματικής Σύμβαση με τον Δήμο Ναυπλιέων που είχε ως σκοπό την από κοινού Τοπική Διαχείριση των Απορριμμάτων των δύο δήμων.
Ως αιτία της απόφασης αναφέρθηκε η ανάγκη απεμπλοκής του Δήμου διότι λόγω συνεχών καθυστερήσεων, από μέρους του Δήμου Ναυπλιέων, ως προς την υπογραφή της αναθεωρημένης σύμβασης,  υπήρχε κίνδυνος κατάρρευσης του σχετικού σχεδιασμού και επαναφοράς των επαπειλούμενων προστίμων. Προστίμων που, όπως διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος, ο δήμος (σήμερα) δεν κινδυνεύει να πληρώσει λόγω του γεγονότος ότι έχει προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες και είναι ο μόνος δήμος της Πελοποννήσου που διαθέτει αδειοδότηση λειτουργίας Σταθμού Μηχανικής Επεξεργασίας Απορριμμάτων.


Ο Δημήτρης Καμπόσος διαβεβαίωσε τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Δημότες ότι ο Δήμος είναι οικονομικά εύρωστος και εις θέση να υλοποιήσει μόνος του τον σχετικό σχεδιασμό και αναρωτήθηκε αν κάτι τέτοιο ισχύει και για τον γείτονα δήμο Ναυπλιέων.
Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών επεκτάθηκε σε γενικότερα προβλήματα συνεργασίας των δύο Δήμων τονίζοντας ότι η συνεργασία ήταν πάντοτε προβληματική. Ως παραδείγματα ανέφερε τη μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού και την παρεχόμενη ποσότητα νερού προς την Δ.Κ. Μιδέας. Διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος θα ολοκληρώσει την κατασκευή της μονάδας μηχανικής διαλογής και θα προχωρήσει επιτυχώς στην προσωρινή διαχείριση, σύμφωνα με όσα έχουν συναποφασισθεί με το υπουργείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: