Νεα

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημ. Σφυρής παραπονείται γιατί δεν πήρε απαντήσεις από τους κυβερνητικούς παράγοντες για την μεταφορά του ΙΚΑ

Η απόφαση της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ για απομάκρυνση του ΙΚΑ από το Κρανίδι συνάντησε την συνολική άρνηση, Δημοτών, φορέων, αυτοδιοικητικών και κομμάτων. Πλην βεβαίως του κυβερνητικού βουλευτή κ. Γιάννη Γκιόλα που αποδέχεται ως «καλώς γενόμενα», τα όσα έρχονται από τον Οκτώβριο. Οι απόφαση του υπουργείου που στηρίζεται σε πρόταση των καλοπληρωμένων νεοδιορισμένων συμβούλων του, αντικρούεται με το ψέλισμα «…μα το είχε αποφασίσει η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου».
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας «μπήκε στο παιχνίδι αφού ήδη είχε ξεκινήσει ο αγώνας» και από την πρώτη στιγμή έδειξε πως θα κάνει αγώνα για το θεαθήναι. Κράτησε όλες τις αυτοδιοικητικές και κοινωνικές δυνάμεις εκτός και επιχείρησε να κερδίσει κάτι με προσωπικές επαφές. Ακόμα και στο κυβερνητικό κλιμάκιο που είχε το θάρρος να επισκευθεί το Κρανίδι, αντί να τους τρίξει τα δόντια και να έχει κινητοποιήσει τους θιγόμενους δημότες, περιορίσθηκε απλώς να θέσει κάποια (σωστά) ερωτήματα.


Τα αναδημοσιεύουμε και περιμένουμε να δούμε αν θα μεταλλαχθούν σε άξονες αγώνος, με σκοπό την αποτροπή του εσφαλμένου μέτρου ή τον πολιτικό καταλογισμό στην κομματική τρόικα που μας κυβερνά.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ
«Μετά την χθεσινή μου παρέμβαση προς τον εκπρόσωπο του Σύριζα κ. Πιλάλη και τον βουλευτή του νομού κ. Γκιόλα παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα, που έθεσα όχι μόνο
στους προαναφερόμενους, αλλά και στους Υπουργούς και υπευθύνους για το κλείσιμο του ΙΚΑ στο Κρανίδι.
Ερωτήματα όπως:
Γιατί κλείνετε βιαστικά στις 17 Οκτωβρίου το ΙΚΑ της περιοχής μας, όταν αρχές του 2017 θα λειτουργήσει ο νέος Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης;;!
Γιατί λέτε ότι θα ισχύει το ίδιο καθεστώς και θα αλλάξει μόνο το 10%, χωρίς να ορίζετε τι αλλάζει;;; την στιγμή που σας στοιχειοθετούμε ότι ακόμα κι αυτό το μη εγκεκριμένο γραφείο εξυπηρετήσεων δεν θα λειτουργήσει όπως μας λέτε, όταν αφαιρούνται το 90% των αρμοδιοτήτων.
Γιατί δεν μας λέτε πως λειτουργούν αυτά τα γραφεία στις άλλες περιοχές και κρύβεστε πίσω από αριθμητικά ποσοστά και το κόστος των ενοικίων;;;;!!
Επειδή επικαλείστε ότι ήταν απόφαση προηγουμένων κυβερνήσεων. Γιατί δεν την αλλάζετε, την στιγμή που έχετε αλλάξει εκατοντάδες αποφάσεις προηγουμένων κυβερνήσεων.;;;!
Ποιός είναι ο κοινωνικός ρόλος της πολιτείας;;; Να στέλνει τους χιλιάδες ασφαλισμένους, συνταξιούχους, επιχειρηματίες και επισκέπτες στο Ναύπλιο αδιαφορώντας για την δυνατότητα τους και κυρίως στον κλάδο της ασθένειας, όταν απαιτείται η φυσική παρουσία του ασφαλισμένου στο ΙΚΑ;;;!!!!
Είναι δυνατόν να επικαλούνται, δια στόματος του βουλευτή, ότι έχουν μειωθεί οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι, την στιγμή που η ανεργία έχει φθάσει σε φοβερά ποσοστά, με αποτέλεσμα την εξαθλίωση κυρίως των ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων;;;;
Γιατί θέτουν ζητήματα πληθυσμιακά και συγκρίνουν τους υπόλοιπους Δήμους της Αργολίδας;;;; Υπάρχει ανταγωνισμός των Δήμων;; Κάνουν λάθος. Το ίδιο αγωνιζόμαστε με απόλυτη συνεργασία, χωρίς ούτε ένα ευρώ από την πολιτεία. Αντικαθιστώντας την στον Κοινωνικό της ρόλο.
Εάν το κλείσιμο του ΙΚΑ έχει σχέση με το μίσθωμα, γιατί δεν βρίσκουν άλλο κτήριο με πολύ μικρότερο μίσθωμα;;; Κι αν δεν σκοπεύουν να το κάνουν. Ο Δήμος είναι πρόθυμος να συμβάλλει.
Τελικά το θέμα είναι οικονομικό ή κοινωνικό;;;;
Ποιός είναι ο ρόλος της κυβέρνησης και πως αντιμετωπίζει την κοινωνική κρίση στη χώρα μας;;; Και το κυριότερο γιατί επέλεξε βιαστικά την Ερμιονίδα για άλλη μια φορά;;;;»


Δεν υπάρχουν σχόλια