Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Αναβαθμίζεται η Νέα Τίρυνθα. Αποκτά αποχετευτικό λυμάτων με φροντίδα της ΔΕΥΑΝ

Δημήτρης Κωστούρος: «Προχωρήσαμε στην ανάθεση 
εκπόνησης μελέτης για το αποχετευτικό Ν. Τίρυνθας»

Η Νέα Τίρυνθα, με απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου της ΔΕΥΑΝ εντάχθηκε στις προτεραιότητες της Δημοτικής Επιχείρησης προκειμένου να αποκτήσει δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων. Είναι ένα παλαιό αίτημα των κατοίκων που ζητούσαν το αυτονόητο, δηλαδή την ισότιμη μεταχείριση με άλλες περιοχές του Δήμου Ναυπλιέων οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια είχαν ενταχθεί σε σχετικά προγράμματα.


Η απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΝ, που προβλέπει την ανάθεση εκπόνησης της σχετικής μελέτης, ελήφθη μετά από εισήγηση του Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλίου και δημάρχου Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρου. Η προεργασία ολοκλήρωσης της μελέτης γίνεται προκειμένου αυτή να χρησιμοποιηθεί ως βασικό εργαλείο για την επιλογή ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ 2014-2020, μόλις ανοίξουν και προκηρυχθούν τα σχετικά μέτρα.
Η ολοκλήρωση του έργου αποχέτευσης θα έχει ως αποτέλεσμα την παροχέτευση των αστικών λυμάτων του Δημοτικού Διαμερίσματος Νέας Τίρυνθας προς την εγκατάσταση του βιολογικού Ναυπλίου – Άργους.
 «Μιλάμε για την μελέτη ενός έργου το οποίο οι κάτοικοι δικαιούνται και το έχουν ανάγκη». «Σήμερα», τόνισε ο κ. Κωστούρος,  «κάνουμε την αρχή για την επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος που έχει ουσιαστική σχέση με την ποιότητα ζωής των κατοίκων της δημοτικής κοινότητας Νέας Τίρυνθας. Σε πολύ λίγο καιρό οι κάτοικοι της περιοχής θα δουν ότι κάτι αλλάζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: