Νεα

Αυτός ο Ιταλικός νόμος ισχύει και για τον αυνανισμό εντός του Ελληνικού κοινοβουλίου; (Με αφορμή τον πεο -διάλογο των δύο βουλευτών)

Ψήφισαν την εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας σε υπερεθνικές οντότητες.
Ψήφισαν την παράδοση πυλώνων της οικονομίας σε ξένα συμφέροντα.
Ψήφισαν νόμους που οδήγησαν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες στην πτώχευση, στην περιθωριοποίηση, στην διάλυση οικογενειών και στην αυτοκτονία.
Κάποιοι θεωρούν ότι οι Βουλευτές με τον τρόπο που ψηφίζουν διαπράττουν κακουργηματικές πράξεις και κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι ψηφίζουν χωρίς να γνωρίζουν τι ψηφίζουν, αυνανιζόμενοι.
Ούτως ή άλλως παραμένουν ατιμώρητοι είτε ως διαπράξαντες κακουργήματα είτε ως αυνανιζόμενοι σε δημόσιο χώρο (Βουλή).
Λέτε να ισχύει και στην Ελλάδα, εκτός από την παραγραφή των κακουργημάτων, ο νόμος που ψηφίστηκε στο Ιταλικό κοινοβούλιο το 2015;
Διαβάστε και θα καταλάβετε.


«Τοπικό δικαστήριο στην Κατάνια, στη νότια Ιταλία, με την σύμφωνη γνώμη του νομάρχη αποφάσισε την επιβολή ποινής φυλάκισης τριών μηνών και πρόστιμο 3.420 ευρώ στον 69χρονο Pietro L., ο οποίος συνελήφθη να αυνανίζεται στο κάμπους του πανεπιστήμιου της πόλης μπροστά στα έκπληκτα μάτια των φοιτητών.
Όμως, το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας (La Corte di Cassazione) ακύρωσε την απόφαση του τοπικού δικαστηρίου και έκρινε ότι ο αυνανισμός σε δημόσιο χώρο δεν συνιστά ποινικό αδίκημα καθώς βασίστηκε σε σχετικό νόμο που ψηφίστηκε από την ιταλική βουλή το περασμένο έτος.
Ο νόμος αυτός αποποινικοποιεί τον αυνανισμό σε δημόσιους χώρους και δεν τον χαρακτηρίζει «έγκλημα» αλλά ως «άσεμνη πράξη σε δημόσιο χώρο».

Έτσι, το ανώτατο ιταλικό δικαστήριο στέλνει την υπόθεση για επανεξέταση στο τοπικό δικαστήριο και στην νομαρχία της Κατάνια και εισηγείται πρόταση για επιβολή προστίμου από 5.000 μέχρι 30.000 ευρώ ενώ την τελική απόφαση για το ακριβές ποσόν του προστίμου την αφήνει στην διακριτική ευχέρεια των τοπικών αρχών».

Δεν υπάρχουν σχόλια