Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Μετά την δίωξη Μητροπολίτου για ρατσισμό έχουμε νέα δίωξη Μητροπολίτου για ομοφοβικές δηλώσεις

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος εκλήθη να απολογηθεί στον Εισαγγελέα Τριπόλεως, ως κατηγορούμενος  για τις δηλώσεις του περί ομοφυλοφιλίας, που είχε κάνει, αμέσως μετά την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης, την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015.
Τότε, ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας, όπως και πλήθος άλλων Μητροπολιτών και ιερέων, εκφράζοντας την επίσημη θέση της εκκλησίας, είχε δηλώσει «Είναι άνθρωποι της ανωμαλίας και αυτή καταδικάζεται από τη ζωή και την κοινωνία. Τους λυπάμαι, προσεύχομαι να τους συγχωρήσει ο Θεός, να μετανοήσουν, να αλλάξουν τακτική και να γίνουν τίμια μέλη της κοινωνίας μας». Είχε ακόμη χαρακτηρίσει τους ομοφυλόφιλους ως "ανθρώπους «άρρωστους», έχοντας πάθος, που θα πρέπει να θεραπεύσουν την αρρώστια τους", όπως ακριβώς πίστευε ο μέσος άνθρωπος.

Είχε δε διατυπώσει ξεκάθαρα την άποψη ότι "αν η Εκκλησία έχει τέτοια άτομα στους κόλπους της, πρέπει να τους απομακρύνουν" υιοθετώντας την μέχρι τότε ακολουθούμενη τακτική της.
Να θυμίσουμε ότι τον νόμο αυτό ψήφισαν από κοινού οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης, όπως και η κα Φώφη Γεννηματά.
Μέχρι τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει γίνει γνωστό αν η κλίση έγινε αυτεπαγγέλτως ή μετά από μήνυση ενδιαφερόμενου πολίτη.

Ο Σεβασμιότατος θα απολογηθεί με υπόμνημα εντός της εβδομάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: