Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Ξεκίνησαν από την Κωνσταντινούπολη. Θα καταλήξουν στο Ηράκλειο Κρήτης. WHEELING 2 HELP ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Είκοσι πόλεις από όλη την Ελλάδα υποδέχονται και στηρίζουν την προσπάθεια των εθελοντών που ξεκίνησαν με τα ποδήλατά τους από την Κωνσταντινούπολη και θα καταλήξουν στο Ηράκλειο Κρήτης ευαισθητοποιώντας ανθρώπους και διδάσκοντας την Αλληλεγγύη.
Σε κάθε πόλη προσφέρουν 5 αναπηρικά αμαξίδια που αγοράσθηκαν με χρήματα που συνεισέφεραν πολίτες από τους προηγούμενους σταθμούς τους.
Στην Πελοπόννησο, τους υποδέχθηκε την Τετάρτη η Κόρινθος, την Πέμπτη το πρωί το Ναύπλιον και το απόγευμα της ίδια ημέρας η Τρίπολη.


WHEELING 2 HELP ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Η πόλη της Κορίνθου υποδέχτηκε την Τετάρτη το απόγευμα στον πεζόδρομο της Πυλαρινού τους εθελοντές ποδηλάτες της δράσης wheeling 2 help με μια επιτυχημένη γιορτή, αποτελώντας τον πρώτο σταθμό στο ταξίδι της ομάδας στην Πελοπόννησο. 
Σε μια τρίωρη άρτια οργανωμένη εκδήλωση, οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους αθλητές και να ενημερωθούν για την προσπάθεια τους να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά συνολικά 100 αναπηρικών αμαξιδίων, 5 εκ των οποίων δόθηκαν στην Κόρινθο, όπως δίδονται και σε κάθε πόλη σταθμό. Ταυτόχρονα έγινε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου για θέματα που αφορούν συνανθρώπους μας με αναπηρία. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από αθλητικές δραστηριότητες για ενήλικες και μικρά παιδιά,  ενώ συμμετείχαν και πολιτιστικοί φορείς με χορό, τραγούδια και πολλή μουσική.
Η Κόρινθος είναι μια από τις 20 πόλεις που συμμετέχει στη δράση wheeling 2 Help με αφετηρία την Κωνσταντινούπολη και τερματισμό στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η χθεσινή γιορτή στην πόλη μας απέδειξε τη φιλοξενία των Κορίνθιων πολιτών, το ενδιαφέρον του κόσμου να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί σε θέματα  των ατόμων με αναπηρία και ευχόμαστε να είναι η αρχή και για άλλες παρόμοιες δράσεις.

WHEELING 2 HELP ΝΑΥΠΛΙΟΝ
Το Ναύπλιο, υποδέχθηκε  τους ποδηλάτες του wheeling2help, με σειρά εκδηλώσεων. 
Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στη  μεγάλη γιορτή του εθελοντισμού, που έγινε στην πλατεία Φιλελλήνων, με πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, βιωματικά εργαστήρια σχετικά με την αναπηρία, δημιουργική απασχόληση για παιδιά, εκθέσεις έργων ζωγραφικής των παιδιών με θέμα το ποδήλατοκαι πολλές άλλες παράλληλες δράσεις. Στην δράση συμμετείχαν επίσης και ιππείς με τα άλογά τους που πρόσφεραν δωρεάν βόλτα σε μικρα παιδιά.
Συμμετείχαν ο Συλλογος Ατόμων με Αναπηρία Αργολίδας, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων, ο Σύλλογος Τοξοβολίας ΑΟ Μέρμπακα, το Σώμα Εθελοντών Διασωστών του Ερυθρού Σταυρού Ναυπλίου κα.
Συντονιστές του εργαστηρίου θα είναι η εκπαιδευτικός – εικαστικός Μάρα Μάγδα, η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Π.Ε. Αργολίδας Μάρα Ελένη, ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δ.Ε. Αργολίδας Γιατράκος Ιωάννης και άλλοι εθελοντές εκπαιδευτικοί.

WHEELING 2 HELP ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Η πόλη της Τρίπολης υποδέχτηκε με μεγάλη συμμετοχή και θερμά τους ποδηλάτες της εθελοντικής ομάδας wheeling2help στην πλατεία Άρεως το απόγευμα της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου.
Όπως σε κάθε πόλη που συμμετέχει στη δράση έτσι και στην Τρίπολη, μοιράστηκαν πέντε αναπηρικά αμαξίδια σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Το ένα αμαξίδιο παραδόθηκε ήδη ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα είναι στη διάθεση του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας και όποιος έχει ανάγκη μπορεί να απευθυνθεί εκεί.
Ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης και η Θεοδώρα Μπίτση, οι εμπνευστές αυτού του μεγάλου εθελοντικού εγχειρήματος, με τις ευλογίες και τη συμπαράσταση του Οικουμενικού Πατριάρχη και υπό την αιγίδα της Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, συνοδευόμενοι από άλλους εθελοντές ποδηλάτες, έφτασαν στην Τρίπολη διαδίδοντας το μήνυμα της ανθρωπιστικής προσφοράς.
Το Wheeling2help Vol.2, είναι η συνέχεια αυτού που ξεκίνησαν ο Ελπιδοφόρος και η Δώρα το 2015, ποδηλατώντας από το Λονδίνο στην Αθήνα συγκεντρώνοντας 15.654 ευρώ για τα παιδιά της «Φλόγας».

Με τη συνέχεια του ταξιδιού, αυτή τη φορά ξεκίνησαν από την Κωνσταντινούπολη στις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ θα πραγματοποιήσουν 20 συνολικά μεγάλες εκδηλώσεις σε πόλεις-στάσεις με τελευταία αυτή στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 9 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: