Νεα

12ο Παμπελοποννησιακό Ιατρικό Συνέδριο στην Κορινθία

Φωτογραφία από το F.B. του ιατρού κ. Αναστάσιου Γκιολή,
που δημοσιεύθηκε με το σχόλιο 
«Συγχαρητήρια στους
Πελοποννήσιους ιατρούς που έφεραν γνώσεις στο συνέδριο
της Κορινθίας μας. Τιμήθηκαν ιατροί όπως ο Β. Πυργάκης,
ο Τάκης Παπαπαναγιώτου, ο καθ. Χειρ. Καλαχάνης».
Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Ιατρική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας- Πελοποννήσου (Ι. Ε. Δ. Ε. Π.) διοργάνωσαν στα Τρίκαλα Κορινθίας το 12ο Παμπελοποννησιακό Ιατρικό Συνέδριο.

Από τις 21 έως και τις 23 Οκτωβρίου 2016 ιατροί απ’ όλη την Πελοπόννησο πήραν μέρος στο συνέδριο και μίλησαν για θέματα επείγουσας ιατρικής, καρδιολογίας, υπέρτασης, διαβήτη, παχυσαρκίας, ψυχιατρικών και νευρολογικών νοσημάτων, νοσημάτων του ήπατος και του παχέος εντέρου καθώς και για θέματα που αφορούν το καρκίνο κ.α.
Οι πρώτες δύο μέρες του συνεδρίου έλαβαν χώρα σε ξενοδοχείο των Τρικάλων Κορινθίας. Την τελευταία μέρα το συνέδριο μεταφέρθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου “Θωμάς Θωμαΐδης”.


Το συνέδριο ήταν τμήμα ενός κύκλου ενημερωτικών εκδηλώσεων, στις οποίες είναι προγραμματισμένα για την επόμενη χρονιά αλλά 3 συνέδρια με έδρα την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κορίνθου Δρ. Σωτήρη Δαμασκηνό ο σκοπός του συνεδρίου ήταν “να δοθεί γνώση στον κόσμο που την έχει ανάγκη.
Παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν τους παριστάμενους ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ.κ. Διονύσιος, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πελοπίδας Καλλίρης, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Πνευματικός Αλέξανδρος και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορίνθου Δρ. Σωτήρης Δαμασκηνός.
Η Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου απαρτιζόταν από τους: Δρ. Δαμασκηνό Σωτήριο (Πρόεδρος),
κ. Θεοδωρόπουλο Παναγώτη (Αντιπρόεδρος),
κ. Φιλάνδρα Αθανάσιο (Γενικός Γραμματέας),
κ. Ροβήλο Ανδρέα (Ταμίας),
κ. Καραΐνδρο Ιωάννη, κ. Μητρόπουλο Ανδρέα
(ως Επίτιμοι Πρόεδροι).
Στην Προεδρία της Επιστημονικής Επιτροπής ήταν
ο κ. Τσολάκης Ιωάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια