Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Φαβορί ο Δήμος Ευρώτα για Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2017!

ΣΚΑΛΑ. Ο Δήμος Ευρώτα και το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη, Δ.Ε.Π.Α.Ν. συνδιοργάνωσαν ημερίδα με θέμα «Δήμος Ευρώτα: Υποψήφια Ευρωπαϊκή Αθλητική Πόλη 2017» στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας. Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν οι βασικές πτυχές της υποψηφιότητας του Δήμου Ευρώτα για την ανάδειξή του σε Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2017 αλλά και η σημασία ενός τέτοιου βραβείου για ολόκληρη τη Λακωνία.


Κατά γενική ομολογία ο Δήμος Ευρώτα έχει τα εχέγγυα για να κερδίσει τον τίτλο αφού βασικό σύνθημα της Δημοτικής Αρχής είναι ότι είναι έτοιμη από 16 Νοεμβρίου να υλοποιήσει στο ακέραιο όλα όσα έχει δεσμευθεί στον φάκελό της.
Ο Δήμος Ευρώτα, όπως παρουσιάζει το notospress.gr, είναι η μοναδική πόλη στην Ελλάδα που έσπευσε να διεκδικήσει την συγκεκριμένη διάκριση, έχει κινηθεί με σύστημα και μεθοδικότητα, αξιοποιώντας και την τεχνογνωσία των ειδικών αλλά και τις εξαιρετικές δημόσιες σχέσεις του Δημάρχου Γιάννη Γρυπιώτη.
Παρών ο ολυμπιονίκης Χρήστος Πιερράκος αλλά και ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης πατήρ Ευστράτιος Χρυσικάκος.
Τα θέματα της Ημερίδας ανέπτυξαν ο κ. Πύρος Μερκούρης από τη ΔΕΠΑΝ και η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κα. Βασιλική Δερτιλή, η οποία στάθηκε στη σπουδαιότητα ανακήρυξης του Δήμου Ευρώτα σε «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα των Σπορ 2017» καθώς θα συνεπάγεται προσέλκυση τουρισμού για την περιοχή και ταυτόχρονη οικονομική ανάπτυξη. Κοινός παρανομαστής της συζήτησης που αναπτύχθηκε ήταν τα πολλαπλά οφέλη που δύναται να αποκομίσει ο Δήμος Ευρώτα από τον συγκεκριμένο θεσμό.
Παρόντες στην ημερίδα η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Τζανετέα που τόνισε μάλιστα πως η Περιφέρεια στηρίζει την υποψηφιότητα του Δήμου και εξήρε την ένθερμη παρουσία της νεολαίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Μαρουδάς, η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Δερτιλή, το Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Α' Αντιπρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και Πρόεδρος της ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας κ. Πολλάλης, ο Γενικός Διευθυντής του Δ.Ε.Π.Α.Ν. κ. Κουτσιώρης, εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων της περιοχής, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ.κ. Νταλιάνης και Παπαδάκος και η εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα.
Αξιοσημείωτες παρουσίες αυτές της Επιτροπής Αξιολόγησης (με εκπροσώπους από Ιταλία, Ισπανία, Τσεχία) υπό τον Πρόεδρό της Gian F. Lupattelli που απέδωσε τον χαρακτηρισμό «φαβορί» στο Δήμο Ευρώτα και αυτή του κ. Νίκου Τζανάκου που βρέθηκε στην ημερίδα εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Οργάνωσης Παιδικών Αγώνων ο οποίος και εκδήλωσε τη στήριξη της οργάνωσης στην υποψηφιότητα του Ευρώτα. Μάλιστα δεν αποκλείεται ο Πρόεδρος των Διεθνών Παιδικών Αγώνων να βρίσκεται στο πλευρό του Γιάννη Γρυπιώτη την ημέρα διεκδίκησης.

Ο φάκελος υποψηφιότητας του Δ. Ευρώτα κρίθηκε και εγκρίθηκε από την Επιτροπή Αξιολόγησης ενώ στις 16 Νοεμβρίου θα κριθεί η Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2017. Μέχρι τότε, ο Δήμαρχος Ευρώτα έχει δημιουργήσει μια σελίδα στο facebook για την υποψηφιότητα του Δήμου. «Κάντε like», συστήνει, «και ενισχύστε τη δυναμική της υποψηφιότητάς μας! Ψηφίζω Ελλάδα, Στηρίζω Ευρώτα!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: