Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 σε επτά Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Φωτορεπορτάζ)

Αριστερά:Η μαθητική παρέλαση με το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου Δεξιά:Μέρος της Στρατιωτικής Παρέλασης του ΚΕΜΧ Ναυπλίου
Σε 7 Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πάρα την κακοκαιρία, πλήθος κόσμου παρακολούθησε και χειροκρότησε τους μαθητές, τους στρατιωτικούς και τους φορείς που συμμετείχαν στις παρελάσεις με τις οποίες κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου. Πέραν της παρέλασης υπήρξε πληθώρα άλλων εκδηλώσεων τις οποίες παρακολούθησαν οι αρχές της κάθε περιοχής.

ΝΑΥΠΛΙΟΝ - ΑΡΓΟΣ:
Η παρέλαση του 5ου Δημοτικού Σχολείου στο Άργος
Στο Ναύπλιο και στο Άργος μαθητές, εκπρόσωποι συλλόγων και στρατιώτες παρέλασαν για να τιμήσουν το μεγαλόπρεπο “ΟΧΙ” παρά τις δυσκολίες που επιφύλαξαν οι καιρικές συνθήκες. 
Στις εκδηλώσεις έλαβαν μέρος οι τοπικές πολιτικές, θρησκευτικές & κοινωνικές αρχές του τόπου τιμώντας έτσι με την σειρά τους την επέτειο.

ΤΡΙΠΟΛΗ:
Η παρέλαση του 3ου Γυμνασίου Τριπόλεως
Στην Τρίπολη στην παρέλαση συμμετείχαν μόνο οι Σημαιοφόροι και οι Παραστάτες των Σχολείων,
με απόφαση της Περιφέρειας, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. 
Στην παρέλαση έλαβε μέρος και ο Στρατός, η Φιλαρμονική του Δήμου και σωματεία της πόλης.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΛΟΥΤΡΑΚΙ:
Αριστερά:Στιγμιότυπο από την κατάθεση στεφάνου στην Κόρινθο
Δεξιά:Η παρέλαση από τον Σύλλογο Κρητών Κορινθίας
Στην Κόρινθο στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ξεχώρισαν η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση. Εκπρόσωποι των σχολείων της Α' Βαθμιας & Β' Βαθμιας εκπαίδευσης, των συλλόγων και του Στρατού κατάθεσαν στεφάνια στα Ηρώα της πόλης.
Η συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου παρά της αντιξοότητες που αντιμετώπισε

Στο Δήμο Λουτρακίου τις εντυπώσεις έκλεψε η Φιλαρμονική Ορχήστρα που παρά τις βασικές ελλείψεις της πήρε μέρος στην παρέλαση. Στις Δημοτικές ενότητες Αγίων Θεοδώρων και Περαχώρας έγιναν με επιτυχία οι παρελάσεις και οι καταθέσεις στεφάνων.

ΣΠΑΡΤΗ:
Η παρέλαση του 2ου Γενικού Λυκείου Σπάρτης
Στην Σπάρτη αντιπροσωπείες μαθητών υπό τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής, κατευθύνθηκαν στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα για κατάθεση στεφάνων. Στην παρέλαση συμμετείχαν ομάδες φοιτητών απ' το ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο Σπάρτης, Οδηγοί, Πρόσκοποι και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ:
Παρέλαση Πολιτιστικών Συλλόγων Καλαμάτας (ΦΩΤΟ: Θανάσης Πουλόπουλος/ΝΕΤ)
Στην Καλαμάτα παρά το γεγονός ότι ο καιρός δεν βοήθησε, οι μαθητικές, στρατιωτικές παρελάσεις με συμμετοχή των φορέων της πόλης πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία. Την ίδια επιτυχία είχαν και οι εκδηλώσεις μνήμης σε όλο τον Νομό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: