Νεα

2η γιορτή γης στον Άγιο Πέτρο. Τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις

Στις  28, 29, &  30/10 ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Αγίου Πέτρου Κυνουρίας οργανώνει τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις με την ονομασία «2η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΗΣ».
Πρόκειται για ένα οικολογικό και πολιτιστικό φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα για δεύτερη φορά στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας.
Σκοπός του είναι μέσα από τις ποικίλες δραστηριότητές του, να έρθουμε σε επαφή με την φύση, να ενημερωθούμε από εξειδικευμένους επιστήμονες για τις τάσεις στην καλλιέργεια της γης, να ακούσουμε τις προτάσεις τους και να συζητήσουμε μαζί τους.
Παράλληλα με τα ανωτέρω θα γίνει πεζοπορία, δοκιμή τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, γλέντι στην πλατεία του χωριού, όπου θα παρακολουθήσουμε παραδοσιακούς  χορούς.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της  «2η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΗΣ» έχει ως εξής:


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-10-16
09:30 Παρακολούθηση λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου.
Συμμετοχή στην επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων στην κεντρική πλατεία.
17:30 Γενική Συνέλευση Μελών του Συλλόγου στο ισόγειο του π. Κοινοτικού Καταστήματος.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29-10-16
10:30 Περίπατος- Πεζοπορία 5χλμ. Περίπου από την κεντρική πλατεία με κατεύθυνση το Γεφύρι του Τάνου, παράπλευρα της κοίτης του Τάνου, με κατάληξη στον «Βύθουλα της Άννας».
Στάση για καφέ-κολατσιό. Ξενάγηση μέσα από τα μονοπάτια στον Πύργο του Τρικαλίτη.
19:00 Ομιλίες από γεωπόνους – φυτωριούχους – καλλιεργητές για την καλλιέργεια – πρόληψη ασθενειών καστανιάς στο ισόγειο του π. Κοινοτικού Καταστήματος.

ΚΥΡΙΑΚΗ 30-10-16
11:00  Έκθεση στην κεντρική πλατεία τοπικών προϊόντων από παραγωγούς του χωριού μας.
Παρουσίαση τοπικών χορών από χορευτικά συγκροτήματα.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ο Σύλλογος θα διανέμει τοπικά προϊόντα  (κάστανα ψημένα – βραστά, παραδοσιακές πίτες & γλυκίσματα).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον κ. Νίκο Σακελλαράκη, Πρόεδρο του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Νέων Αγίου Πέτρου Κυνουρίας (κιν.:6945 428285) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: politistikosagpetros@gmail.com.


Δεν υπάρχουν σχόλια