Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

7η Έκθεση Κορινθία 2016: «Στον αστερισμό των προσωπικοτήτων»


Ακόμη και συνεργάτες του Προέδρου του ΕΒΕ Κορινθίας, κάποια στιγμή προβληματίσθηκαν και του πρότειναν να αναβάλει την εξαγγελθείσα 7η Έκθεση Κορινθίας, με αιτιολογία τα προσκόμματα του Δημάρχου Κορίνθου κ. Πνευματικού. Οι ηγέτες όμως, φαίνονται στα δύσκολα. Επέμεινε, σχεδίασε, αγωνίσθηκε και η επιτυχία ήρθε.


Γαλαξίας επισήμων στα εγκαίνια. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση αντιπροσωπεύθηκαν με στελέχη ανωτέρου κλιμακίου (Τζάκρη, Δέδες, Χατζηδάκις). Από την Ένωση Κεντρώων παρέστη ο ίδιος ο Πρόεδρός της (Βασίλης Λεβέντης). Το ΚΚΕ αντιπροσώπευσε ο επικεφαλής της Περιφερειακής τους παράταξης, Νίκος Γόντικας. Η Περιφέρεια εκπροσωπήθηκε με πολυπληθές κλιμάκιο, του οποίου ηγήθηκε ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης. Από την Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Κατερίνα Φαρμάκη, εκπροσώπησε την Φώφη Γεννηματά. Τα Επιμελητήρια, όλης της Ελλάδος, έδειξαν την συμπαράστασή τους στον ανώτατο βαθμό, εκπροσωπούμενοι από τον Πρόεδρό τους Κώστα Μίχαλο.

Μια καρέκλα άδεια στην πρώτη σειρά, εκεί όπου κάθονται οι επίσημοι, παρέμεινε άδεια μέχρι το τέλος. Ήταν η καρέκλα που έγραφε στο ειδικό χαρτάκι, Δήμαρχος Κορινθίων. Ήταν η καρέκλα που έδωσε μαθήματα ευπρέπειας και παιδικού πείσματος.

Τα περισσότερα χειροκροτήματα εισέπραξε ο Δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης. Κατ’ αξίαν! Γιατί, όπως είπε ο Αμφιτρίων της εκδήλωσης Βασίλης Νανόπουλος, «έβαλε πλάτη μέχρι το τέλος και ανεδείχθη σε ουσιαστικό συνδιοργανωτή».

Η εκπρόσωπος της κυβέρνησης υφυπουργός Θεοδώρα Τζάκρη, «τα πήγε καλά». Απέφυγε τις πολιτικές αιχμές και άφησε ελπίδες για επίλυση βασικών προβλημάτων και αιτημάτων του επιχειρηματικού κόσμου.

Ακόμη καλύτερα τα πήγε ο Γεν. Γραμματέας υποδομών Γιώργος Δέδες που μέσα σε λίγα λεπτά και με κατανοητά σταράτα λόγια, έδειξε το πρόσωπο ενός υπεύθυνου και σοβαρού πολιτικού. Γι’ αυτό και καταχειροκροτήθηκε από όλους τους παριστάμενους στην αίθουσα.


Η «γάτα», όμως, ήταν ο Πέτρος Τατούλης. Βαρώντας «μια στο καρφί και μια στο πέταλο», κράτησε το ενδιαφέρον του ακροατηρίου και μετέφερε πολλά μηνύματα προς διάφορες κατευθύνσεις.




Δεν υπάρχουν σχόλια: