Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Από πού πάνε στο Ναύπλιον;

Η Περιφέρεια περί άλλα τυρβάζει και η Περιφερειακή Ενότητα άμα την παραζορίσουμε θα δηλώσει αναρμόδια. Έτσι, το Ναύπλιον το έσβησαν από τις πινακίδες της Εθνικής Οδού Κορίνθου Τριπόλεως, πιθανώς για να οδηγήσουν τους μετακινούμενους (πιο γρήγορα) κατά Καλαμάτα μεριά.
Κάποιος το πρόσεξε. Ο ΜΟΡΕΑΣ που βγάζει χρήμα του σκασμού από τους επισκέπτες του Ναυπλίου, δεν έγραψε το Ναύπλιον στις πινακίδες σήμανσης (κατεύθυνσης και αποστάσεων). Το έγραψε, για λόγους που γνωρίζουν οι διευθυντάδες του, στα… αζήτητα.
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημ. Κωστούρος, δεν τους χαρίστηκε. Πρώτα τους ξεφώνισε και … τα καλύτερα έπονται, αν βεβαίως η κατάσταση δεν διορθωθεί εντός του Οκτωβρίου.
Διαβάστε τι τους έγραψε στην επιστολή που τους απέστειλε:


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
«…μετά από καταγγελίες επισκεπτών αλλά και αυτοψία της υπηρεσίας μας διαπιστώθηκε, η έλλειψη πληροφοριακών πινακίδων σήμανσης, στην εθνική οδό Αθηνών -Κορίνθου και Κορίνθου -Τριπόλεως με αναφορά στην πόλη του Ναύπλιου τόσο για τον εντοπισμό της κατεύθυνσής της όσο και της χιλιομετρικής της απόστασης.

Ο αποκλεισμός του δήμου Ναυπλιέων από την σήμανση στο εθνικό οδικό δίκτυο το οποίο εποπτεύεται από την εταιρεία ΜΟΡΕΑΣ, μόνο σκοπιμότητα μπορεί να υποκρύπτει, που οδηγεί στην υποβάθμισή της πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδας, του δεύτερου πιο δημοφιλή τουριστικού προορισμού της Ελλάδος, και φυσικά ολόκληρου του Δήμου Ναυπλιέων και γι αυτό μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.
Για τους παραπάνω λόγους, κρίνεται αναγκαία η  άμεση τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων κατεύθυνσης, με την αναγραφή «Ναύπλιο» στα σημεία σήμανσης της εθνικής οδού Κορίνθου -Τριπόλεως και Κορίνθου- Πατρών, προκειμένου  να αποτραπεί μια δυσμενής εξέλιξη, η οποία θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις για την πόλη του Ναυπλίου και την αναβάθμιση της, την οποία επιδιώκουν εδώ και δεκαετίες σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς, που δικαιολογημένα θεωρούν την πρωτεύουσα του νομού, το Ναύπλιο, ως σημείο ανάπτυξης της Αργολίδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: