Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Με αυτούς θα επανασυσταθεί η ΟΝΝΕΔ

του Κώστα Δέρβου*

Από την πρώτη στιγμή της διάλυσης του 10ου Συνεδρίου του Ευόσμου, η πρώτη ερώτηση που κυριαρχούσε ήταν πώς θα επανασυσταθεί η Οργάνωση. Και σε αυτό το ερώτημα η Νέα Δημοκρατία απάντησε πειστικά και νηφάλια, πετυχαίνοντας να θέσει βάσεις πραγματικής επανίδρυσης, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία των ανακηρυχθέντων συνέδρων, όπου κυριαρχούν ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας, η ανανέωση, οι αναφορές στην κοινωνία και πρωτίστως η πρωτοφανής συμμετοχή.
Υπήρχε, όμως, και ένα δεύτερο ερώτημα, το οποίο σχεδόν πάντα ακολουθούσε το πρώτο: Με ποιους θα επανιδρυθεί η ΟΝΝΕΔ; Αυτό το ερώτημα, όμως, δεν μπορεί να απαντηθεί από κανέναν εκτός Οργάνωσης. Είναι καθαρά δική μας ευθύνη, αυτών που θέλουμε να κάνουμε την επανίδρυση πράξη, αρχικά να παρουσιάσουμε τους εαυτούς μας, αλλά και τους ανθρώπους μαζί με τους οποίους θέλουμε να υλοποιήσουμε τις ιδέες και τις προτάσεις μας.


Η ευθύνη αυτή βαραίνει πρωτίστως όσους έχουμε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Προεδρία της Οργάνωσης. Αν και σε καμία περίπτωση η ΟΝΝΕΔ δεν αποτελεί μονοπρόσωπη δομή, παρά ταύτα ο Πρόεδρός της ιστορικά αποτελεί συμβολισμό, αλλά και καθοριστικό παράγοντα της λειτουργίας της. Αισθάνομαι, λοιπόν, την ανάγκη να μιλήσω τόσο για εμένα, όσο και για τους ανθρώπους που με τιμούν με την στήριξή τους και με τους οποίους διεκδικούμε να αναλάβουμε τη διοίκηση της Οργάνωσης.
Όπως και τα περισσότερα στελέχη που έχουν στοιχηθεί δίπλα στην υποψηφιότητά μου, έτσι και εγώ προέρχομαι από τα σπλάχνα της Οργάνωσης. Είχα την τιμή να υπάρξω στέλεχος της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ, υπηρέτησα τις θέσεις ευθύνης που μου ανατέθηκαν με υπευθυνότητα και τιμιότητα. Παράλληλα, όμως, δεν έγινα «επαγγελματίας συνδικαλιστής». Αξιοποίησα το πτυχίο μου, αναζήτησα και βρήκα εργασία στο αντικείμενό μου και, στον ελεύθερό μου χρόνο, παρέμεινα πολιτικά ενεργός.
Αυτό ακριβώς πιστεύω ότι είναι το δίπτυχο που χρειάζεται η ΟΝΝΕΔ για να επανιδρυθεί σε υγιείς, αλλά και σε πολιτικές βάσεις: Χρειάζεται στελέχη, που πολιτικοποιήθηκαν μέσα από τις δομές της, αλλά που δεν συνέβαλαν στη γιγάντωση των παθογενειών που οδήγησαν στο φιάσκο του Ευόσμου. Χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους, ανερχόμενους επαγγελματίες και επιστήμονες, οι οποίοι θα είναι και ενεργά μέλη της κοινωνίας των πολιτών. Είναι αυτοί που ζουν καθημερινά τα προβλήματα και, κατ’ επέκταση, οι μόνοι που γνωρίζουν και τις λύσεις τους.
Για να το πούμε πιο απλά, αν η ΟΝΝΕΔ δεν διέθετε αξιόλογο στελεχιακό δυναμικό, δεν υπήρχε κανένας λόγος ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επιδιώξει την επανίδρυση αντί της αντικατάστασής της με κάτι εντελώς καινούργιο. Η απόφαση του Προέδρου και αυριανού Πρωθυπουργού μας να επιμείνει στη δομή «ΟΝΝΕΔ» μαρτυρά ακριβώς ότι πιστεύει σε εμάς και μας καλεί να αποδείξουμε ότι οι παθογένειες που κυριαρχούσαν δεν μας έχουν αλλοιώσει ως ανθρώπους, αλλά και ως πολιτικές οντότητες.
Η διαδικασία ανάδειξης Συνέδρων που έλαβε χώρα τις προηγούμενες ημέρες, καθώς και το επικείμενο Συνέδριο Επανίδρυσης, δίνουν στην ΟΝΝΕΔ τα απαραίτητα εργαλεία για να λειτουργήσει διάφανα και πολιτικά. Στην πλειονότητά τους, οι νέοι σύνεδροι και τα νέα μέλη θα δώσουν στην οργάνωση νέα πνοή. Χρέος για εμάς τους παλαιότερους είναι να κατευθύνουμε αυτή την πνοή προς την σωστή κατεύθυνση, προκειμένου να φέρουμε τον πολυπόθητο άνεμο αλλαγής στη Νεολαία μας.
*Ο κ. Δέρβος είναι 
Ηλεκτρολόγος μηχανικός, 
Υποψήφιος Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ

ΠΗΓΗ: Liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: