Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Μαχητές ενάντια στον Καρκίνο η Ενημέρωση και η Πρόληψη. Εκδηλώσεις σε Ναύπλιο και Άργος

Οι συμμετέχουσες στον συμβολικό περίπατο κατά τον τερματισμό.

Τα κρούσματα της νόσου είναι υψηλά και με πολύ μεγάλο ποσοστό θανατηφόρου κατάληξης. Οι επιστήμονες, όμως, είναι αισιόδοξοι πως σε λίγα χρόνια θα υπάρχει ίαση. Μέχρι τότε, η πρόληψη είναι το ισχυρότερο όπλο που έχουμε στα χέρια μας.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων, Αργολίδας, “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες της Αργολίδας για τα θέματα της νόσου οργάνωσε σειρά δράσεων, στις πόλεις του Ναυπλίου και του Άργους.


Στόχος της προσπάθειας είναι η ενημέρωση για την ανάγκη προληπτικών ενεργειών με τις οποίες μπορεί να εντοπισθεί εγκαίρως η νόσος του καρκίνου και ιδιαιτέρως του καρκίνου του μαστού.

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 17:30 μ.μ στην πόλη του Ναυπλίου έγινε για 5η συνεχόμενη χρονιά ο συμβολικός περίπατος ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού. Η εκκίνησή του έγινε από την πλατεία Φιλελλήνων και ο τερματισμός στην πλατεία Συντάγματος. Κατά την διαδρομή, το γυναικείο φωνητικό σύνολο “Συμφωνία” υπό τη διεύθυνση του Θεοδόση Αντωνιάδη, έδωσε το δικό της χρώμα στην εκδήλωση.

Η αφίσα της Ημερίδας
“Πρόληψη και Ενημέρωση
για τον Καρκίνο του Μαστού”.
Αύριο Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 18:30 μ.μ στην πόλη του Άργους, στην Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού “Μέγας Αλέξανδρος” θα πραγματοποιηθούν τρεις ομιλίες, με ελεύθερη είσοδο. Η εκδήλωση γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και με την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος. Ομιλητές θα είναι:
-Η κα Παρασκευή Αποστόλου, MSc., Μοριακή Βιολόγος από το Εργαστήριο Μοριακής Διαγνωστικής - ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος,
-Ο κ. Μάριος Σεβρισαριανός, MPhil, Ψυχολόγος - Κλινικός Αναλυτής qEEG, από το Παλλάδιο Κέντρο Αποκατάστασης και
-Η κα Ελισάβετ Γεωργίου, MSc., Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Υπεύθυνη του Προγράμματος Ψυχολογικής Υποστήριξης & Ενδυνάμωσης ασθενών & φροντιστών του Συλλόγου “Η Αλληλεγγύη”.

Η αφίσα της εκδήλωσης
ενημέρωσης και κινητοποίησης.
Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου και ώρα 10:45 στην πόλη του Άργους, στην Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού “Μέγας Αλέξανδρος” θα διεξαχθεί Ημερίδα Πρόληψη και Ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού με βασικό ομιλητή τον καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Κ. Δημητρακάκη. Την οργάνωση της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Γυναικολογική Κλινική Γεν. Νοσοκομείου Αργολίδος, η Νοσηλευτική Μονάδα Άργους και το Κέντρο Μαστού Νοσοκομείου Αλεξάνδρας σε συνεργασία με τον Σύλλογος Καρκινοπαθών και φίλων Αργολίδος «Αλληλεγγύη» και το κατάστημα coco-mat Άργους, υπό την αιγίδα του Δήμου Άργους – Μυκηνών και της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.
(Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην μνήμη της πρωτοπόρου αγωνίστριας Χριστίνας Μπαρλιά)

Το να έρθεις σε επαφή με την εμπειρία του καρκίνου, για πολλούς είναι γεγονός που ανατρέπει την πορεία της ζωής τους. Η ευαισθητοποίηση που υπάρχει στο θέμα του καρκίνου είναι μεγάλη, όπως μεγάλη πρέπει να είναι και η προσπάθεια πρόληψης.
Μην κλείνετε τα μάτια στον καρκίνο και ενημερωθείτε.
Ε.ΚΒ





Δεν υπάρχουν σχόλια: