Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

Το Ναύπλιον προχωρά στη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων

Φωτογραφία αρχείου
Με ενισχυμένη πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων ενέκρινε το Τοπικό Σχέδιο Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων (Υπερψηφίσθηκε από όλους τους παρόντες Δημοτικούς Συμβούλους, πλην 2 της Παράταξης ΑΥΡΑ, 1 της Παράταξης ΚΚΕ, 1 της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ και των τριών ανεξαρτήτων, Δήμα, Μπουζαλά, Τζαρίμα).
Το Τοπικό Σχέδιο Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων διαλογής στην πηγή, την ανάπτυξη δικτύου κινητών κέντρων συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών (πράσινα σημεία), εκπαιδευτικά και ενημερωτικά προγράμματα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών κ.α.


Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος μετά την ψήφιση του Τοπικού Σχεδίου Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων, επισήμανε ότι κάθε ενέργεια και κάθε διαδικασία για το συγκεκριμένο θέμα έχει "οδηγό" μόνο  το απόλυτο συμφέρον των δημοτών.
Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με την αποχώρηση από την σύμβαση με το Άργος, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, μεταξύ άλλων τόνισε ότι "από πουθενά δεν προκύπτει ότι υπαναχωρήσαμε από την προγραμματική μας σύμβαση με τον Δήμο Άργους Μυκηνών".
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το Πράσινο Σημείο και η μονάδα διαχείρισης των ανακυκλούμενων του Δήμου Ναυπλιέων ανακύκλωση θα έχουν τεθεί σε λειτουργία πολύ πριν από το Φθινόπωρο του 2017.Δεν υπάρχουν σχόλια: