Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Ο Ι. Καποδίστριας “κατοίκησε” ξανά στην πόλη του Ναυπλίου


Ένας εικαστικός διάλογος για τον πρώτο Κυβερνήτη του Ελληνικού κράτους δεν θα μπορούσε να λείπει από την πόλη όπου διέμεινε και διοίκησε για επτά συναπτά έτη.

Ο δήμος Ναυπλιέων και το Ναυπλιακό Ιδρύμα “Ιωάννης Καποδίστριας” οργάνωσαν στο κτήριο του Βουλευτικού την παρουσίαση της ομαδικής εικαστικής έκθεσης “Η Περίπτωση Καποδίστρια” από τις 6 Αυγούστου έως και τις 2 Οκτωβρίου 2016 .


Ζωγραφικά και γλυπτά έργα διακεκριμένων και ανερχόμενων Ελλήνων εικαστικών σε συνδιασμό με αντικείμενα του Κυβερνήτη υπό την επιμέλεια της κα Ίριδας Κρητικού σμιλεύουν την εικόνα του πρώτου ηγέτη του Έθνους και μας ταξιδεύουν στον χρόνο.
Οι κριτικές είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και το αφιέρωμα στον σπουδαίο Έλληνα πολιτικό είχε μεγάλη απήχηση στο κοινό αφού οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 7.000 στην δίμηνη παραμονή της έκθεσης στην πόλη.
Κατά το τέλος της έκθεσης διοργανώθηκαν από τον δήμο διήμερο εκδηλώσεων προς την μνήμη του Κυβερνήτη με πλήθος κόσμου, στις οποίες έλαβαν μέρος οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας και Γιάννης Μανιάτης, ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος καθώς και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος.

Το “ταξίδι” του Ιωάννη Καποδίστρια ξεκίνησε από το Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Αίγινας, με ενδιάμεσο σταθμό στο Ναύπλιον και ολοκληρώνεται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στην Αθήνα. Η έκθεση στην τελική της μορφή θα παραμείνει στην Αθήνα μέχρι τις 11/12/2016.

Στην έκθεση έλαβαν μέρος οι καλλιτέχνες:
Όλγα Αλεξοπούλου, Κώστας Ανανίδας, Νεκτάριος Αποσπόρης, Άννα Αχιλλέως, Αλέξης Βερούκας, Ειρήνη Βογιατζή, Μάριος Βουτσινάς, Μαίρη Γαλάνη-Κρητικού, Ανδρέας Γεωργιάδης, Σάββας Γεωργιάδης, Στέφανος Δασκαλάκης, Γιάννης Δέδες, Δικαία Δεσποτάκη, Φραγκίσκος Δουκάκης, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Μηνάς Καμπιτάκης, Βούλα Καραμπατζάκη, Θέμης Κοντογούρης, Εύα Κουτσούκου, Δημήτρης Κρέτσης, Βασίλης Λιαούρης, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Μιχάλης Μαδένης, Νεκτάριος Μαμάης, Τάσος Μαντζαβίνος, Παναγιώτης Μαρίνης, Αλίνα Μάτσα, Βαρβάρα Μαυρακάκη, Τίμος Μπατινάκης, Γιάννης Μπεκιάρης, Χαρίτων Μπεκιάρης, Παναγιώτης Μπελντέκος, Γεωργία Μπλιάτσου, Γεύσω Παπαδάκη, Βασίλης Παπασάικας, Παναγιώτης Πασάντας, Βασίλης Πέρρος, Μιλτιάδης Πεταλάς, Στέλιος Πετρουλάκης, Γιώργος Ρόρρης, Βασιλική Σαγκιώτη, Γιώργος Σαλταφέρος, Δημήτρης Σαρασίτης, Δημήτρης Σκουρογιάννης, Αντώνης Στάβερης, Μαρίνα Στελλάτου, Γιώργος Ταξίδης, Πραξιτέλης Τζανουλίνος, Κατερίνα Τσεμπελή, Πάβλος Χαμπίδης, Αθηνά Χατζή και Αριστείδης Χρυσανθόπουλος.

Λεζάντα 1: Στιγμές από την τελευταία μέρα της έκθεσης
Λεζάντα 2: Πίνακας από την έκθεση με εικονιζόμενο τον Ι. Καποδίστρια
Λεζάντα 3: Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και η υπεύθυνη της έκθεσης Ίρις Κρητικού.


Ε.ΚΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: