Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Στηρίζουμε τον Δήμο Ευρώτα στην Ευρωπαϊκή του διεκδίκηση

Ο Δήμος Ευρώτα με συμμάχους τους πολίτες, τους αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς, τις αδελφοποιημένες Ευρωπαϊκές Πόλεις, τις Πανελλήνιες Ομοσπονδίες Αθλητισμού και την Περιφέρεια Πελοποννήσου διεκδικεί την «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα των Σπορ 2017» με στόχο να αναδείξει τα ιδεώδη του αθλητισμού, αλλά και να επενδύσει στο μέλλον αυτού του τόπου.
Η συμμετοχή μας εμπνέεται και ταυτόχρονα αφιερώνεται :
* Στον Ευρώτα της μυθικής ιστορίας.
* Στον Ευρώτα της εύφορης κοιλάδας.
* Στον Ευρώτα της Ακραίας και του αρχαίου Έλους.
* Στον Ευρώτα του Ολυμπιονίκη Νικοκλή.
* Στον Ευρώτα του Κροκεάτη Λίθου και των Διοσκούρων.
* Στον Ευρώτα του Βυζαντινού Γερακίου.
* Στον Ευρώτα του Παλαιομονάστηρου και της Ελευθερίας. 

* Στον Ευρώτα του Νικηφόρου Βρεττάκου.
* Στον Ευρώτα της παραγωγής και των προϊόντων της υψηλής διατροφικής αξίας.
* Στον Ευρώτα του πολιτισμού, των τεχνών, του αθλητισμού, της διαχρονικής ιστορίας, της γενναιότητας και της αλληλεγγύης των γενεών.
Σ’ αυτόν τον ιστορικό τόπο, με πυρήνα τον αθλητισμό, θεμέλιο και ιδεώδες στο πέρασμα των αιώνων και ειδικά για τον τόπο μας, θέλουμε να υποδεχθούμε τον θεσμό «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 2017».
Η εμπειρία μας στην διοργάνωση μεγάλων πολυθεματικών εκδηλώσεων πανελλήνιας, ευρωπαϊκής και παγκόσμιας εμβέλειας είναι η παρακαταθήκη μας.
Η πρωτοβουλία του Δήμου είναι πολύ σημαντική αφού για πρώτη φορά, Ελληνική πόλη συμμετέχει στον θεσμό. Για αυτό η Επιλογή του Ευρώτα δεν θα είναι μόνο επιτυχία του τόπου μας αλλά επιτυχία της Ελλάδας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Με όραμα το μέλλον, με γνώμονα τον αθλητικό πολιτισμό, ας κάνουμε γνωστό στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο πως το «ευ αγωνίζεσθαι» δεν είναι απλά το δικό τους «fair play», είναι τρόπος ζωής μέσα κι έξω απ’ τον αθλητισμό.
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΥΡΩΤΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: