Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Το ΚΙΝΗΜΑ εφορμά από την Άργολίδα

Ζέρβας, Κονοπισόπουλος, Σαχινίδης και Συρίγας
του Κώστα Πρώιμου

Δυναμική επανεκκίνηση (τηρουμένων των αναλογιών), πραγματοποίησε την περασμένη Τρίτη, το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, από το Άργος.
 Στην  «κλειστή» προ-οργανωτικού χαρακτήρα  διαβούλευση, με συντονιστή τον Φίλιππο Σαχινίδη, παραβρέθηκαν περισσότερα από σαράντα πέντε κορυφαία τοπικά στελέχη, προερχόμενα από τα «σπλάχνα» του… αυθεντικού ΠΑΣΟΚ, αλλά και παράγοντες του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ από την Τρίπολη, όπως ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Ντάνος και ο γνωστός διατροφολόγος κ. Δημήτρης Μπερτζελέτος.



Διατυπώθηκαν  εύλογες απορίες αλλά και οι απόψεις όλων των συμμετεχόντων στην ανωτέρω συνάντηση, σχετικά με την επανεκκίνηση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, αλλά και την αποσαφήνιση των πολιτικών χαρακτηριστικών του, εν μέσω μιας οξείας κρίσης ιδεολογικής ταυτότητας, την οποία  αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι Κομματικοί σχηματισμοί… Τα… «πράγματα έβαλε στην θέση τους», ο  πρώην Υπουργός Οικονομικών και εκ των στενών συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου, κ. Φίλιππος Σαχινίδης, ξεκαθαρίζοντας πως το ΚΙΝΗΜΑ είναι "ανοικτό" στο διάλογο με τις δυνάμεις της Αριστεράς, αλλά δεν θα προσχωρήσει στο ΠΑΣΟΚ, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα συνεργαστεί με την Νέα Δημοκρατία, ακόμη και αν στο μέλλον βρεθεί  ενώπιον  μιας  άκρως δελεαστικής πολιτικής πρότασης…

Ντάνος, Μπερτζελέτος, από Τρίπολη
Τελικά, το ΚΙΝΗΜΑ του Γιώργου Παπανδρέου, «αποκρυστάλλωσε» την αυξανόμενη τάση για δυναμική και οργανωμένη επανεκκίνηση στα πολιτικά δρώμενα, με την σύνθεση συντονιστικής επιτροπής, που θα καθορίσει το οργανόγραμμα των δράσεων στην ΠΕ Αργολίδας, αποτελούμενη από τους εξής: 
Λεωνίδας Κουτσογιάννης Οικονομολόγος- (Μελετητής- Λογιστής- Φοροτ. Α’ τάξης), 
Ιωάννης Σούρσος (Επιχειρηματίας), 
Βασίλης Μπούκουρας (Επιχειρηματίας), 
Νίκος Συρίγας (Συνταξιούχος), 
Κωνσταντίνος Γκαργκάσουλας (Ασφαλιστής), 
Βασίλης Γαμβρουλάς (Αγρότης), 
Κωνσταντίνος Δρούγκας (Δάσκαλος) 
Σταμάτης  Μπέλος (Συνταξιούχος), 
Γιώργος Δήμας (Αγρότης), 
Αλεξάνδρα Κωστοπούλου (Πολιτικός Επιστήμων -Επιχειρηματίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: