Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Με τριήμερους εορτασμούς τιμάται η επέτειος του ΟΧΙ

Με τριήμερο εορτασμό θα τιμήσει την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο Δήμος Ναυπλιέων, με μια σειρά εκδηλώσεων που ξεκίνησηαν σήμερα πρωί 26ης Οκτωβρίου και θα εξελιχθούν έως και το βράδυ της  28ης Οκτωβρίου 2016.

Πιο συγκεκριμένα, στην Δημοτική Ενότητα Ναυπλίου θα ξεκινήσουν οι εορτασμοί με γενικό σημαιοστολισμό (08:00 πμ 26ης-6:30 μμ 28ης Οκτωβρίου 2016) και φωταγώγηση όλων των δημοσίων καταστημάτων, των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών (βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2016).
Αύριο, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 11:00 πμ. με ομιλίες στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης καθώς και στις Τεχνικές Σχολές, ΚΕΤΕΚ Αργολίδας, Δημόσιες Υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμούς Δημοσίου κ.λ.π. Στις 11:30 πμ. θα αποτεθεί φόρος τιμής από εκπρόσωπους καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους της Α/θμιας, Β/θμιας, Γ/θμιας στα μνημεία Ηρώων.


Μαθητές στην δοξολογία πριν την παρέλαση
Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, ημέρα της Επετείου του ΟΧΙ στις 8:00 πμ. θα γίνει έπαρση σημαίας στην πόλη του Ναυπλίου από διμοιρία του ΚΕΜΧ με συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής.
Στις 10:30 πμ. θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου με εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Χρήστο Πολυχρονόπουλο, καθηγητή Μαθηματικών του Σ.Δ. Ε Ναυπλίου.
Στις 11:00 πμ. στο χώρο του ηρώου της πόλης θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.
Στις 11.30 πμ. θα ξεκινήσει η παρέλαση στον προ του Ηρώου της πόλης χώρο (Λεωφ. 25ης Μαρτίου) ενώπιον των αρχών.
Τέλος,στις 17:00 μμ. θα πραγματοποιηθεί υποστολή Σημαίας της πόλης από Διμοιρία του ΚΕΜΧ, με συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής.
Στρατιωτική Παρέλαση στο Ναύπλιο
Σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ναυπλιέων προβλέπεται ο γενικός σημαιοστολισμός στις 26 Οκτωβρίου και μέχρι την 28 Οκτωβρίου και πραγματοποιήση ομιλιών και διαφόρων εορταστικών εκδηλώσεων στα Σχολεία στις 27 Οκτωβρίου 2016.

Στην Δημοτική Ενότητα Ασίνης, την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στις 09:30 πμ., θα τελεσθούν επίσημες δοξολογίες στον Ιερό Ναό των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας του Δρεπάνου και στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης του Τολού και κατάθεση στεφάνων με τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Ηρώων.
 Στην Δημοτική Ενότητα Μιδέας, στις 10:00 πμ της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος και θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση μαζί με κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο και τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Ηρώων. Στη συνέχεια, θα γίνει παρέλαση από μαθητές και μαθήτριες των σχολείων Δημοτικού - Γυμνασίου – Λυκείου.



Ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας
κ. Παναγιώτης Πούπουζας σε κατάθεση στεφάνου
Στην Δημοτική Ενότητα Τίρυνθας, την ημέρα της επετείου στις 09:30 πμ. θα τελεσθεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Τίμιας Ζώνης, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από το διευθυντή του Δημοτικού σχολείου Νέας Τίρυνθας κ. Αλέξανδρο Γκίνη, θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση μαζί με κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο και τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Ηρώων. Στη συνέχεια, στην πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Τίρυνθας, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: