Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Αδιάκοπος ο αγώνας του Παύλου Δαγρέ προς αποφυγή τουρκοποίησης της Θράκης

Τον Παύλο Δαγρέ τον έχουμε γνωρίσει ως τον ανιδιοτελή γιατρό που σπεύδει να απαλύνει τον πόνο ή και να σώσει ζωές. 
Τον έχουμε γνωρίσει, ακόμη, και ως ακατάβλητο μαχητή κατά της διαφθοράς που δεν φοβήθηκε ποτέ αυτούς που ασκούν την εξουσία και παραβαίνουν το νόμο και την λαϊκή εντολή. 
Είναι άγνωστη όμως, στους πολλούς η εθνική προσπάθεια που επί δεκαετίες κάνει για να αποτρέψει τον εκτουρκισμό της Θράκης.

Στο κείμενο που ακολουθεί, και που είναι ένα από τα δεκάδες που έχει συγγράψει προσπαθώντας να αφυπνίσει συνειδήσεις, θα πάρετε μια μικρή γεύση.

Και τη Θεσσαλονίκη θέλουν οι Τούρκοι,
σύμφωνα με την επιθυμία που διατύπωσε
σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ερντογάν.
   «Την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας επιχειρούν οι Τούρκοι σήμερα διενεργώντας πολεμικές επιχειρήσεις σε Συρία – ΙΡΑΚ και ίσως αύριο το ίδιο να θελήσουν να πράξουν και με την Ελλάδα.
   Βέβαια στη Θεσσαλονίκη, ποτέ πια, δεν θα μπορέσουν να την πατήσουν ξένοι κατακτητές ούτε και σε άλλο Ελληνικό έδαφος.
   Σύντομα όμως εκτιμούμε πως στη Θράκη οι Τούρκοι θα επιδιώξουν να προκαλέσουν πολύ σοβαρά γεγονότα.
   Άλλωστε το είχαν επιχειρήσει και στο παρελθόν πλην όμως οι διεθνείς συγκυρίες τότε δεν ευνόησε να κλιμακώσουν την ένταση και να προβούν ακόμα και σε πολεμικές επιχειρήσεις.
   Σήμερα όμως τα πράγματα έχουν διαφοροποιηθεί και η διεθνής κατάσταση είναι αρκετά ασταθής με πολλές πολεμικές εστίες  γύρω μας όπου σε κάποιες  από αυτές συμμετέχει και η Τουρκία (Συρία – ΙΡΑΚ).
   Υπενθυμίζουμε ότι για τις επιδιώξεις της Τουρκίας στη Θράκη αναφέρθηκε επίσημα το 1987 ο τότε πρωθυπουργός ΟΖΑΛ σε ομιλία του στην Προύσα τονίζοντας: «Ότι στη Θράκη θα συμβεί ό,τι στην Κύπρο. Όταν χρειαστεί θα επέμβουμε για να σώσουμε τα αδέλφια μας.
   Το 1988 στις 29 Ιανουαρίου είχαμε τα αιματηρά γεγονότα της Κομοτηνής όπου Τούρκοι Μουσουλμάνοι  καθοδηγούμενοι από το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και τον βουλευτή ΣΑΔΙΚ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία φέροντας όπλα κυνηγετικά, μάλιστα εισέβαλαν στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής και σκότωσαν το διασωληνωμένο τελωνειακό Σολαδάκη Άγγελο που υπηρετούσε στο τελωνείο ………. Του Έβρου.
   Ευτυχώς τότε τα επεισόδια δεν έγιναν ανεξέλεγκτα και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Αναφέρουμε το συμβάν αυτό της 29 Ιανουαρίου 1988 διότι η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε από τους ακραίους Τούρκους Μουσουλμάνους της Θράκης ως επέτειος της επανάστασης για την απελευθέρωσή τους, και μάλιστα την γιορτάζουν με σημαίες της απελευθερωμένης Θράκης και με Εθνικό ύμνο που έχουν οι ίδιοι συντάξει και μελοποιήσει.
   Φαίνεται πως οι Τούρκοι  επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα νέο Κόσσοβο στη Θράκη ώστε εάν διαπιστώσουν αδυναμία της Ελλάδας να το εκμεταλλευτούν.
   Κυρίως από το 1975 με την ίδρυση της 4ης Στρατιάς Αιγαίου φαίνονται οι επιθετικοί προσανατολισμοί της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μας.
   Πέραν όμως των ανόητων απειλητικών λόγων του Ερντογάν θα πρέπει σοβαρά να μας προβληματίσει η υπερβολική ενίσχυση της 4ης Τουρκικής Στρατιάς το τελευταίο διάστημα με νέου τύπου πλωτές Γέφυρες, αποβατικά σκάφη, Ελικόπτερα μεταφοράς προσωπικού και στρατιωτικού υλικού».
ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΡΕΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Κιν. 6943570958 

Δεν υπάρχουν σχόλια: