Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΝΑΥΠΛΙΟΝ: Οι φίλοι του «Βασιλείου του Δράκου» αύριο στο Βουλευτικό…

50 εκπρόσωποι  από 12 διαφορετικούς Ευρωπαϊκούς Συνδέσμους Φιλίας με το Βασίλειο του Μπουτάν, θα συναντηθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο για να πραγματοποιήσουν την 8η  Πανευρωπαϊκή τους συνάντηση.
Το Βασίλειο του Μπουτάν (ή αλλιώς το Βασίλειο του Δράκου του κεραυνού) βρίσκεται στα βουνά των Ιμαλαΐων, ανάμεσα στην Ινδία και την Κίνα.
Το μικρό και δυσπρόσιτο αυτό με πολλές ιδιαιτερότητες κρατίδιο, μπορεί να βασίζεται στους πολυάριθμους φίλους που διαθέτει στην Ευρώπη, (πρώην και νυν διπλωμάτες), οι οποίοι ενεργούν ως εκπρόσωποί του.
Την ανωτέρω εκδήλωση στο Ναύπλιο, θα τιμήσει με την παρουσία της η Πρέσβης του Μπουτάν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρία Pema Choden.
 Η συνάντηση αυτή, που αποτελεί πλέον θεσμό, φιλοξενείται κάθε δύο χρόνια σε διαφορετική χώρα της Ευρώπης. Η εφετινή εκδήλωση, που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Φιλίας Ελλάδας -Μπουτάν με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων, θα φιλοξενηθεί αύριο Σάββατο στο «Βουλευτικό» της πόλης.


Ο Σύνδεσμος Φιλίας Ελλάδας-Μπουτάν, δημιουργήθηκε το 2004, με την ευκαιρία της συμμετοχής αθλητών του Βασιλείου του Δράκου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Το 2005 οι ιθύνοντες του Ελληνικού Συνδέσμου, διοργάνωσαν με διακριτικότητα, μία περιήγηση στην Αργολίδα, για την Βασίλισσα του Μπουτάν, Tshering Pem.

Για ακόμα μία φορά, ο Σύνδεσμος της χώρας μας, επιλέγει το Ναύπλιο ως βάση, για την εφετινή διοργάνωση ενός σημαντικού πανευρωπαϊκού συνεδρίου «αποτυπώνοντας» ένα ξεκάθαρο δείγμα της φιλίας και εκτίμησης προς την πανέμορφη, ιστορική πόλη της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: