Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Κλείνουν όλα τα σχολεία, για να ψηφίσουν οι Δάσκαλοι και οι Καθηγητές

Την Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016, όλα τα σχολεία της επικράτειας (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) δεν θα δεχτούν μαθητές για παράδοση μαθημάτων.
Ο λόγος για τον οποίο δημιουργείται αυτό το εκπαιδευτικό κενό (καθώς και μια σειρά προβλημάτων στις οικογένειες όπου οι γονείς εργάζονται και δεν έχουν που να αφήσουν το παιδί τους) δεν είναι ούτε κάποια απεργία, ούτε κάποια επιδημία ούτε απόφαση της Πολιτικής Προστασίας λόγω σεισμού ή άλλων καταστροφών, ούτε κάποια γενικευμένη απειλή τρομοκρατικής ενέργειας. Είναι απλά… οι εκλογές των εκπαιδευτικών για την ανάδειξη αιρετών μελών των ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, και ΚΥΣΔΕ.


Με απόφαση του ΥΠ.Π.Ε.Θ. (υπουργός Νίκος Φίλης), για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών -εκλογέων και τη διασφάλιση της ευρύτερης δυνατής συμμετοχής τους, χορηγείται άδεια μίας ημέρας σε όλους τους εκπαιδευτικούς που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Όσοι εκπαιδευτικοί κάνουν χρήση της ως άνω άδειας υποχρεούνται να προσκομίσουν στο σχολείο τους βεβαίωση συμμετοχής από την αντίστοιχη εφορευτική επιτροπή (προφανώς για να πληρωθούν τον αναλογούντα μισθό).
Οι υποψήφιοι που διεκδικούν την εκλογή τους ως αιρετοί εκπρόσωποι για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, μπορούν να απουσιάσουν από την υπηρεσία τους περισσότερες ημέρες, ως εξής:
5 ημέρες, οι υποψήφιοι για τα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια
3 ημέρες, οι υποψήφιοι για τα Ανώτερα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια

2 ημέρες, οι υποψήφιοι για τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: