Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Η Αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» άκουσε τον Δήμαρχο Κορινθίων να τους αναλύει τα προβλήματα του Δήμου

Μετά την συνάντηση με τους κορυφαίους παράγοντες της φροντίδας υγείας στην Κορινθία καθώς και της Αγροτικής οικονομίας το κλιμάκιο της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης», με επικεφαλής την κα. Χριστοφιλοπούλου, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Κορινθίων Αλέξανδρο Πνευματικό.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων καλωσόρισε την κ. Χριστοφιλοπούλου, τον κ. Καρύδη, τον κ. Ασκούνη καθώς και την πρώην Κορινθία βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Φαρμάκη, στο Δημαρχείο Κορίνθου. Αναφέρθηκε τις καλές σχέσεις που είχαν οι περισσότεροι δήμαρχοι της Κορίνθου έως τώρα με τις εκάστοτε κυβερνήσεις, έχοντας ως μοναδικό σκοπό την ευημερία των συνδημοτών τους. 
Ο κ. Πνευματικός ανέδειξε τα ξεχωριστά προβλήματα που αντιμετωπίζει γενικά η αυτοδιοίκηση από «επιθέσεις» που έχουν ξεκινήσει κυρίως από τότε που ήρθαν στη ζωή μας τα μνημόνια. «Αυτό που συνέβη με την αυτοδιοίκηση στη χώρα μας δεν έχει προηγούμενο εδώ και πολλά χρόνια», τόνισε και εστίασε στο γεγονός των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και οι πολίτες αλλά και στα προβλήματα που άπτονται των θεσμών.
Ο Δήμαρχος Κορινθίων απαρίθμησε τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Καλλικρατικός Δήμος, σε θέματα χρηματοδοτήσεων των έργων και συντήρησης των υποδομών. Όπως είπε  χαρακτηριστικά «από 3.500.000 €  επιχορηγήσεων που ελάμβαναν συνολικά οι πέντε Καποδιστριακοί δήμοι που τώρα συγκροτούν τον Καλλικρατικό δήμο Κορινθίων, το ποσό αυτό μειώθηκε στις 650.000 € όπου αν συνυπολογιστεί και ο φόρος των 250.000 € που πρέπει να καταβληθεί, το εναπομείναν ποσό είναι πολύ μικρό για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Δήμου». 
Τα νέα ζητήματα που πρέπει να  επιλυθούν άμεσα, όπως τόνισε ο κ. Πνευματικός, αφορούν τα αποχετευτικά δίκτυα και τη διαχείριση των απορριμμάτων, τη διάβρωση των ακτών και τη μη ολοκλήρωση του φράγματος του Ασωπού. Τα θέματα, δηλαδή, που επηρεάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την οικονομική και κοινωνική  ζωή του τόπου και των πολιτών.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, υπογράμμισε τη λάθος προσέγγιση από ορισμένα κόμματα,  ανέλυσε τις δυσκολίες που υπάρχουν με την πρόταση του Υπουργείου και της Περιφέρειας  και πρότεινε τις λύσεις που έχουν παρουσιάσει πολλοί δήμοι (μεταξύ αυτών και ο Δήμος Κορινθίων) για την επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, με μικρότερο κόστος συγκριτικά με το κόστος  και τη μέθοδο που προτείνει η Περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: