Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Ποιος φέρνει τους πρόσφυγες στο IRIA MARE;

Φωτο αρχείου: Πρόσφυγες από το ξενοδοχείο Γαλαξίας της Ερμιονίδας
Στις 7 το απόγευμα, σήμερα 29-10-2016, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου του Τοπικού Διαμερίσματος Ιρίων, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη των αιρετών του Τοπικού Διαμερίσματος και κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής που ανησυχούν ή και αντιτίθενται στην, έστω και προσωρινή, φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στις εγκαταστάσεις του IRIA MARE όπως έχει διαρρεύσει. Στην σύσκεψη έχουν προσκληθεί να παραστούν και να τοποθετηθούν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων και οι τρεις Βουλευτές της Αργολίδας.


Σύμφωνα με πληροφορίες μας θα παραστεί ο Δήμαρχος Ναυπλιέων και δύο τουλάχιστον από τους επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων οι οποίοι και θα επαναβεβαιώσουν την αντίθεσή τους για παρουσία προσφύγων και μεταναστών υπό ανεξέλεγκτους όρους. Θα αναφερθούν δε στην υποχρέωση δέσμευσης της πολιτείας εις ότι αφορά τον χρόνο παραμονής, την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των κατοίκων, την εκπαίδευση εντός του χώρου εγκατάστασης και την υπάρχουσα έγκριση μεταφοράς των φιλοξενουμένων σε χώρες της Ευρώπης, στα πλαίσια του προγράμματος επανένωσης των οικογενειών.
Θα παραστούν ακόμη και οι Βουλευτές που αποτελούν την προέκταση της αποφασίζουσας Κεντρικής κυβέρνησης.
Σε προηγούμενη ανάρτηση είχαμε αναφερθεί στο θέμα. Σήμερα προσθέτουμε νέα στοιχεία που προέκυψαν από ειδικό ρεπορτάζ που κάναμε.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ενδιαφερόμενο μέρος για την παραχώρηση του ξενοδοχείου ήταν η Τράπεζα στην οποία και ανήκει το επάνω από τον δρόμο κτήριο. Πλην όμως, για να οριστικοποιηθούν οι συμβάσεις με την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ, απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη του κάτω από τον δρόμο τμήματος του ξενοδοχείου, ο οποίος και διαθέτει την ταυτοποίηση του ειδικού σήματος.

Να αναφέρουμε ακόμη ότι, οι 52 πρόσφυγες, που είχε φέρει ο ΟΗΕ από την Ειδομένη, και είχαν φιλοξενηθεί σε ξενοδοχείο του Λυγουριού προ εξαμήνου, στην συνέχεια μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία των Αθηνών και τελικώς προωθήθηκαν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις οποίες και είχαν προγραμματισθεί να πάνε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στην Ερμιονίδα δυο παρτίδες χωρις κανένα απολύτως πρόβλημα.Στην Ερμιονίδα μενουν 50-60 ημέρες και σταδιακα φεύγουν.Απο τη πρώτη παρτίδα (160) τώρα φευγουν για Ευρώπη οι τελευταίοι αφου μεταφερθηκαν για ενα διάστημα σε διαμερισματα στην Αθήνα.Τι φοβάστε ;Πελάτες είναι και το ξενοδοχείο πληρωνεται πολύ καλύτερα απο τα καλοκαιρινα group.Λογικα θα είναι παιδιά σε ποσοστο 60% .Αυτοι κινδυνεύουν απο εμάς παρα εμείς απο αυτούς...Να τους κολλήσουμε τη βλακεία που κουβαλάμε.