Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Έφεραν στο Ναύπλιο 1.000.000 ευρώ και 10.000 επισκέπτες


Με πρωτοβουλία και οργανωτική φροντίδα δύο ιδιωτικών φορέων και χάρη στη συμπαράσταση του Δήμου Ναυπλιέων και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος Αθλητισμού και Τουρισμού, ήρθαν ή έρχονται στο Ναύπλιον τις δύσκολες ημέρες του Νοεμβρίου, 10. 000 επισκέπτες φέρνοντας ζωντάνια και «ζεστό χρήμα». Επισκέπτες που φεύγοντας θα είναι πλημμυρισμένοι από εικόνες της πόλης και αναμνήσεις που θα ήθελαν να ξαναζήσουν.


Είναι το αποτέλεσμα μιας έξυπνης στρατηγικής που ακολούθησε η Δημοτική Αρχή, με στόχο την βραχυπρόθεσμη τόνωση των ασχολούμενων με τα τουριστικά επαγγέλματα, την μεσοπρόθεσμη διάχυση του ζεστού χρήματος στην οικονομία της πόλης και την μακροπρόθεσμη επένδυση στην επιθυμία για επάνοδο και μεγαλύτερη παραμονή.

Λαμπάδας με Κοκκινάκη.
Η Δύναμη στις Πολεμικές Τέχνες
Η διοργάνωση του 10ου Παλαμήδειου πρωταθλήματος Πολεμικών Τεχνών (Λαμπάδας), του 3ου Φεστιβάλ Χορωδιακής Μουσικής (Αντωνιάδης), καθώς και του Παλαμήδειου Άθλου (ΔΟΠΠΑΤ), μετέτρεψαν τη νεκρή περίοδο του Νοεμβρίου σε κύτταρο τουριστικής περιόδου. Προσέλκυσαν περισσότερους από 3.000 αθλητές και συνοδούς, (η κάθε εκδήλωση) και απέδειξαν πως το όνειρο των 12 μηνών τουριστικής περιόδου, είναι για το Ναύπλιο εφικτό, αρκεί να υπάρξει ρεαλιστικός σχεδιασμός, προγραμματισμός και κοινή προσπάθεια.

Αντωνιάδης και η δύναμη της Artiva
Υπολογίζεται ότι η οικονομία της πόλης τονώθηκε με 1.000.000 ευρώ και ότι τα χρήματα αυτά στήριξαν περισσότερους από 10 κλάδους επιχειρήσεων (Ξενοδοχεία, Εστιατόρια, Καφετέριες, Περίπτερα, Σούπερ Μάρκετ, Βενζινάδικα, Ταξί, Είδη Δώρων, Ένδυσης και Μουσείων).

Όπως χαρακτηριστικά τόνισαν σε δηλώσεις τους, ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος και οι δύο ιδιώτες (Θ. Λαμπάδας και Θ. Αντωνιάδης) που είχαν την πρωτοβουλία, «η στήριξη των επαγγελματιών, μέσω των εκδηλώσεων, ήταν σημαντική και είναι βέβαιον πως όσοι γνωρίζουν το Ναύπλιον, θα επιθυμούν να ξαναζήσουν την ατμόσφαιρά του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: