Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Οι 10 καλύτερες ράτσες σκύλων για οικογένεια και παιδιά

Όλοι οι παιδοψυχολόγοι εκθειάζουν το πόσο καλό κάνει για ένα παιδί να μεγαλώσει με ένα κατοικίδιο. Παραθέτουμε τις 10 καλύτερες ράτσες για οικογένεια.

#1. Bulldog
Τα πιο όμορφα άσχημα σκυλιά! Είναι στιβαρότατης κατασκευής με χαμηλό κέντρο βάρους, συνεπώς ότι πρέπει για καταστάσεις πάλης στο έδαφος με απτόητα παιδάκια. Φιλικότατα και κοινωνικότατα με άλλα ζώα και σκυλιά, αρκεί να έχουν κοινωνικοποιηθεί φυσικά, αποτελούν μια ιδανική επιλογή για διαβίωση είτε σε μεγάλο είτε σε μικρό σπίτι. Καλά, δεν παίρνουν και το βραβείο του πιο ενεργητικού σκύλου βέβαια, αλλά αυτό για σένα που θα έχεις δουλειά, παιδιά, σπίτι, υποχρεώσεις, μπορεί να αποτελεί και προτέρημα.


#2. Pit bull
Όλα τα είδη των pit bull είναι σκυλιά τα οποία μεγαλωμένα σωστά και με αγάπη όπως όλα τα ζώα γίνονται σκυλιά-μέλι. Ίσως πιο πολύ από άλλα σκυλιά καθώς παρουσιάζουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία και δένονται τρομερά με τους ανθρώπους. Έχουν άπλετη ενέργεια και πολύ όρεξη για παιχνίδια, αγκαλιές και φιλιά.

#3. Newfoundland
Δεν είναι πολύ διαδεδομένα στην χώρα μας. Είναι ήρεμα, στοργικά και πολύ υπομονετικά. Μην τα φοβηθείς λόγω του τεράστιου όγκου τους, και μην νομίζεις ότι θέλουν να ζουν έξω. Αυτό το σκυλί έχει τόση αγάπη να σου δώσει που πίστεψέ με θα πεις χαλάλι και τα σάλια του και την λίγη (σχετικό αυτό) τρίχα που βγάζει.

#4. German Shepherd
Είναι εξαιρετικά, από άποψη χαρακτήρα, σκυλιά. Εκπαιδεύονται άψογα. Δένονται και προστατεύουν μέχρις εσχάτων όλη την οικογένειά τους καθώς και τον χώρο τους. Δεν τα πειράζει να κοιμούνται και ένα άτακτο παιδάκι να τους χώνει αποξηραμένα φύλλα πάνω στα ούλα.

#5. Collie
Τα σκυλιά αυτά έγιναν διάσημα λόγω της Λάσσι. Αρχικά αυτά τα σκυλιά εκτράφηκαν για να βοηθούν στον έλεγχο των κοπαδιών των ζώων. Έχουν καλό και εύκολα εκπαιδεύσιμο χαρακτήρα. Είναι ευγενικά με αριστοκρατική εμφάνιση, δένονται με την οικογένεια τους και βοηθούν ευχαρίστως στο… μάζεμα των παιδιών. Λίγο φροντίδα απλά θέλουν όσο αναφορά το τρίχωμά τους, το οποίο είναι μακρύ και πλούσιο.

#6. Dogue de Bordeaux
Ως συνήθως είναι μάλλον μεγάλα έως πολύ μεγάλα σε μέγεθος αλλά με αθώα παιδικά μάτια και ψυχή. Αγαπησιάρικα και τρυφερά εκ φύσεως και προστατευτικά ως προς τα παιδιά της οικογένειας, θα έλεγα ότι αποτελούν και αυτά μια έκτακτη επιλογή για οικογένεια.

#7. Irish Setter
Αυτά τα λατρεμένα και δυστυχώς όμως πολυπαθημένα σκυλιά λόγω της επιλογής τους από κυνηγούς. Είναι υπέροχα με παιδιά καθώς είναι πολύ ενεργητικά και έχουν πάντα όρεξη για παιχνίδι. Συνεπώς το παιδί σου θα έχει σίγουρα έναν αχώριστο φίλο για ατελείωτες ώρες παιχνιδιού.

#8. Vizsla
Αυτά τα σκυλιά μας ήρθαν από την Ουγγαρία. Είναι πιστά, ήσυχα μέσα στο σπίτι και πολύ τρυφερά. Έχουν τεράστια αποθέματα ενέργειας. Εκπαιδεύονται εύκολα, συνεπώς δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα μαζί τους.

#9. Labrador και Golden Retrievers
Παιχνιδιάρικα, χαρούμενα με ευγενική ψυχή, θα σε κάνουν να θέλεις να παίζεις μαζί τους μέχρι τελικής πτώσης.

#10. Mixed Breed (Τα γνωστά ημιαιμάκια)
Τα αγαπημένα ποικιλόαιμα σκυλαράκια μας αποτελούν μια εξίσου απίθανη επιλογή για οικογένεια. Ένα μεσαίο προς μεγαλόσωμο ημιαιμάκι θα ήταν ιδανικό, για μια οικογένεια με παιδιά. Συνήθως παρατηρείται ότι τα υιοθετημένα και σωσμένα σκυλιά από το δρόμο, βγάζουν μια μορφή ευγνωμοσύνης προς τους κηδεμόνες τους και αναπτύσσουν περίσσια λατρεία προς αυτούς. Επίσης, σκέψου τι τρομερό παράδειγμα και μάθημα θα δώσεις όταν θα εξηγήσεις ότι το σκυλάκι-συντροφάκι είναι υιοθετημένο και όχι αγορασμένο. 

Όποια επιλογή και αν κάνεις, να είσαι πάνω απ όλα σίγουρος ότι έχεις τον απαραίτητο χρόνο για τον σκύλο σου διότι με τον ερχομό ενός παιδιού τα πράγματα, ο χρόνος και οι προτεραιότητες θα αλλάξουν.

ηγή:nou-pou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: