Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

ΤΡΙΠΟΛΗ: Ένας μαθητής του 1912 “ταξιδεύει” στο 2016

Ο καθηγητής Θάνος Βερέμης υπογράφει το βιβλίο του
Οι μαθητές του 1ου Λυκείου Τρίπολης “συναντήθηκαν” με έναν μαθητή του 1912, μέσα από το βιβλίο του καθηγητή Θάνου Βερέμη «Τα Απομνημόνευμα του Πατέρα μου». Την εκδήλωση, που έγινε στην αίθουσα της Δημόσια Βιβλιοθήκη Τρίπολης., οργάνωσε ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης, η Διεθνής Αρκαδική εταιρεία και το εργαστήριο ντοκιμαντέρ "Φτιάξε τη Δική σου Ταινία", σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Τρίποληςτην Δημόσια Βιβλιοθήκη Τρίπολης και το StoryDoc



Η όλη εκδήλωση θα πάρει τη μορφή ταινίας -ντοκιμαντέρ με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Μαρίνας Ρόζη και του StoryDoc. 
Η συνάντηση -συζήτηση που συντόνισε εκ μέρους του Φ.Ο.Τ., ο φιλόλογος κ. Γ. Βλάσης κράτησε δυόμιση ώρες. Η εκδήλωση είχε μεγάλη απήχηση και σημείωσε θετικά σχόλια.
Ο κ. Κώστας Σπυρόπουλος, υπεύθυνος των σεμιναρίων, δήλωσε "ότι όλα δείχνουν πως φέτος το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Τρίπολης το Arcadia Screenings, θα έχει πολλαπλό ενδιαφέρον λόγω και των ντοκιμαντέρ που ετοιμάζουν 9 ομάδες ερασιτεχνών κινηματογραφιστών από την πόλη μας, μαζί με την ταινία των μαθητών από το 1ο Λύκειο Τρίπολης.
Η ταινία των μαθητών θα εξιστορεί την απίστευτη και περιπετειώδη διαδρομή του Μάρκου Βερέμη από το Ζευγολατιό Μαντινείας στην Τρίπολη. Έπειτα από εκεί πως έφτασε στο Πολυτεχνείο του Σικάγο όπου σπούδασε Ηλεκτρολόγος -Μηχανικός. Η ταινία θα κλείσει με την αναφορά στη σπουδαία επιστημονική και επιχειρηματική πορεία του Μάρκου Βερέμη σε Πολιτείες της Αμερικής και τελικά στην Αθήνα, όπου διέπρεψε.

Το πρωί της 1ης Νοεμβρίου o διευθυντής, οι καθηγητές και οι μαθητές του Λυκείου παρέδωσαν το βαθμολόγιο του Μάρκου Βερέμη, στον γιο του Θάνο, καθώς και τις εγγραφές του ανά έτος και ευρήματα τα οποία οι δημιουργοί της ταινίας ανακάλυψαν στα Γενικά Αρχεία της Τρίπολης.
Τα σεμινάρια ΦΤΙΑΞΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΑΙΝΙΑ ολοκληρώνονται με τους 2 τελευταίους σταθμούς, το πρώτο και το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οργανωτές των σεμιναρίων υπερέβησαν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους καθώς αντί για 3 σεμινάρια που δεσμεύτηκαν οργάνωσαν 5, αντί για 3 εκπαιδευτές έφεραν 5 και αντί για 3 κάμερες διέθεσαν 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια: