Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Η επίσκεψη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου στο Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης


Στις 20 Οκτωβρίου 2016, το Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης επισκέφτηκαν οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου. Στις αίθουσες του μουσείου ξεναγήθηκαν από την Πρόεδρο του Ι.Λ.Μ.Ε., Τίνα Αντωνοπούλου.
Η επίσκεψη ξεκίνησε από τις προτομές των Ερμιονιτών αγωνιστών Γιάννη και Σταμάτη Μήτσα, όπου οι μαθητές ενημερώθηκαν για την ηρωική προσφορά τους στον Αγώνα του 1921.


Στη συνέχεια τα παιδιά έμαθαν για το παλαιό ερμιονίτικο αρχοντικό σπίτι του 18ου αιώνα, (σημερινός χώρος του Ι.Λ.Μ.Ε.) και το οποίο το 1827 λειτούργησε ως Βουλευτήριο.
Ακολούθησε η συζήτηση για τη Γ΄ Εθνοσυνέλευση της Ερμιόνης, τους 141 πληρεξουσίους των Ελλήνων, τις συνεδριάσεις και τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
Κατόπιν οι μικροί επισκέπτες περιεργάστηκαν στην αίθουσα του ισογείου τις φορεσιές, τους πίνακες, τις παλαιές φωτογραφίες και τα αντικείμενα του Μουσείου. Παράλληλα, μέσω των εκθεμάτων άντλησαν γνώσεις για την οικονομική και κοινωνική ζωή της Ερμιόνης.
Εν κατακλείδι, στην αίθουσα του άνω ορόφου οι μαθητές μελέτησαν τα ιστορικά ντοκουμέντα, τα όπλα του Αγώνα, τους πίνακες των ηρώων του ζωγράφου Raymond, τα ιστορικά κειμήλια και ενθυμήματα.
Η πρόεδρος ευχαρίστησε τους συνοδούς εκπαιδευτικούς για το ενδιαφέρον τους να επισκεφθούν το Μουσείο και ευχήθηκε η επίσκεψη των μαθητών στο Μουσείο να ήταν ένα ταξίδι γνώσης στην ιστορία και στην παράδοση του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: