Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Για το 26ο Συνέδριο Οικολογίας στην Κόρινθο μιλά στην “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ” μέλος της γραμματεία του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων

Το 26ο Συνέδριο του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων ξεκινάει αύριο, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, στις 16.00, στην Κόρινθο. Θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου “Θωμάς Θωμαΐδης” και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016. Το θέμα του Συνεδρίου αφορά τις επιπτώσεις του πλαστικού στο περιβάλλον.

Για το Συνεδρίο, την δραση και τον σκοπό του, μιλά στην “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ” ένας εκ των συνέδρων, μέλος της επταμελούς γραμματείας του ΠΑΝΔΟΙΚΟ και πρωταγωνιστής σε θέματα οικολογίας κ. Γιώργος Παλαμάρης.

Γ. Παλαμάρης, μέλος της επταμελούς γραμματείας
του ΠΑΝΔΟΙΚΟ
Η οικολογία είναι ένα άθλημα ομαδικό. Στις διάφορες ομάδες κάθε βαθμού, ο καθένας έχει μια θέση από την οποία προσφέρει ότι μπορεί με σκοπό, το συλλογικό αποτέλεσμα να έχει πρωτίστως ένα όνομα. Στην προκειμένη περίπτωση είναι το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων. Στις 11-13 Νοεμβρίου 2016 το ΠΑΝΔΟΙΚΟ πραγματοποιεί το 26ο θεματικό του συνέδριο στην Κόρινθο με θέμα: Πλαστικά και περιβάλλον, η πλαστική σακούλα (μιας χρήσης). Σε συνεργασία με γερούς φορείς, φιλότιμους χορηγούς και καλά κατηρτισμένους και διαφορετικών απόψεων ομιλητές, ελπίζει σε μια απόφαση-ψήφισμα (που θα σταλεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους όλων των βαθμίδων). Κυρίως όμως σ' αυτούς που πολύ σύντομα θα κληθούν να αποφασίσουν ΠΩΣ θα εφαρμόσουμε την οδηγία για την πλαστική σακούλα. Η θέση του ΠΑΝΔΟΙΚΟ είναι η οριστική της κατάργηση, με διετή περίοδο προσαρμογής των διακινητών και βιομηχάνων και η αντικατάστασή της από άλλα φιλικά προς το φυσικό σύστημα υλικά ή έστω ανακυκλώσιμα και κυρίως ΟΧΙ ΔΙΑΣΠΟΜΕΝΑ." 

Εν κατακλείδι ο κ.Γ.Παλαμάρης τονίζει πως ο αγώνας για την οικολογία "είναι μακρύς και δύσκολος. Είμαστε όμως βέβαιοι ότι θα πρυτανεύσει η κοινή λογική και όχι η "Υγιής λειτουργία του ανταγωνισμού" στην αγορά. Είμαστε βέβαιοι ότι αργά ή γρήγορα θα εισακουσθούμε γιατί αυτή την φορά τ' αποτελέσματα της "πλαστικής παρέμβασης" στο φυσικό σύστημα είναι ορατά και άκρως επικίνδυνα για τον πλανήτη. Στην πατρίδα μας, δεν νομίζω ότι έχουμε όλοι συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο. Εάν όμως αυτή η πληροφόρηση, που μόλις αρχίζει, μεταδοθεί σωστά, έντιμα και γρήγορα τότε σίγουρα οι πολίτες θα συμμετέχουν. Αν οι πολίτες αντιδράσουν, το πολιτικό σύστημα, στο μέτρο που μπορεί, θ' ακολουθήσει. Αν όχι, η αδιαφορία τους θα είναι ισοδύναμη με την βιολογική υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών μας.

Συνδιοργανωτές του Συνεδρίου είναι η ΚΕΔΕ, ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης  Κορινθιακού (ΣΠΟΑΚ) «ΑΡΙΩΝ», το Δίκτυο ΦοΔΣΑ και ο Δήμος Κορινθίων.
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι Σάββας Χιονίδης, Δήμαρχος Κατερίνης και Πρόεδρος Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών και Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ.

*Της Εμμανουέλα Καπλανίδου-Βλαχοκυριάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια: