Νεα

“Ο Τρίτος Άνθρωπος” στην Κόρινθο

Στον συναυλιακό χώρο “Μαρία Δημητριάδη” της Κορίνθου έχει προγραμματιστεί να γίνει η προβολή της ταινίας “Ο Τρίτος Άνθρωπος”, την Παρασκευή 4 και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου. Η ταινία είναι Φιλμ νουάρ παραγωγής του 1949, σε σκηνοθεσία Κάρολ Ριντ. Ο σεναριογράφος και συγγραφέας Γκράχαμ Γκριν έγραψε το σενάριο κι έπειτα εξέδωσε ένα μυθιστόρημα με τον ίδιο τίτλο (το οποίο είχε γράψει ως μέρος της προετοιμασίας για τη συγγραφή του σεναρίου της ταινίας). Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι ο Τζόζεφ Κότεν, η Αλίντα Βάλι και ο Όρσον Γουέλς.
Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και εμπορικές επιτυχίες του βρετανικού μεταπολεμικού κινηματογράφου. Η ταινία προτάθηκε για τρία βραβεία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και για Όσκαρ Σκηνοθεσίας και βραβεύτηκε με Όσκαρ Ασπρόμαυρης Φωτογραφίας. Έχει τιμηθεί με το Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Κανών. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την κατέταξε στην 57η θέση στη λίστα με τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.


Σύμφωνα με πολλούς κριτικούς η ταινία συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων όλων των εποχών. Έχει επαινεθεί για τις ερμηνείες των ηθοποιών, για τη μουσική της επένδυση και για την ατμοσφαιρική της φωτογραφία. Συνεχίζει να εμπνέει πολλούς σκηνοθέτες ακόμα και σήμερα.

Θα υπάρξουν δύο προβολές, στις 19.00μ.μ και στις 21.30μ.μ, με είσοδο 5€.

Δεν υπάρχουν σχόλια