Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Διημερίδα για την προώθηση του Ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα

Από αριστερά, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Κωνσταντίνος Κουσκούσης, Ζήσης Μπουκουβάλας, Γεώργιος Πατούλης, Πέτρος Γαλάτουλας, Βασίλης Αποστολόπουλος, Ιωάννης Δατσέρης και Βασίλειος Γκουρνέλος. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.
Στις 29 και 30 Οκτωβρίου έλαβε χώρα στην Νέα Υόρκη η διημερίδα με θέμα «Ο Τουρισμός Υγείας στην Ελλάδα και οι ευοίωνες προοπτικές του». Υπεύθυνοι της διοργάνωσης ήταν η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Στο Σταθάκειο Κέντρο της Αστόριας το συνέδριο ήταν άρτια οργανωμένο και κέντρισε το ενδιαφέρον των ομογενών. Οι ομιλητές παρουσίασαν τα
επιτεύγματά τους. Επισήμαναν τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε   ασθενείς από άλλες χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, να συνδυάσουν τις διακοπές τους με τις υπηρεσίες υγείας. 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ευεργετηθούν από τεχνικές και μεθόδους που εφαρμόζονται στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Υπάρχουν τεχνικές οι οποίες δεν εφαρμόζονται στις ΗΠΑ, διότι δεν έχουν πάρει την πιστοποίηση της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Στο συνέδριο αναφέρθηκε η αξιοποίηση της τεράστιας αμερικανικής αγοράς με τη συμβολή των 6.000 Ελλήνων γιατρών που βρίσκονται σε Νοσοκομεία και Πανεπιστήμια στις ΗΠΑ.
Στο συνέδριο παρευρέθη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Ξυδάκης.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο γενικός πρόξενος κ.Κωνσταντίνος Κούτρας, η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, ο Διευθυντής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής,ο Δρ. Ιωάννης Ευθυμιόπουλος, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης Δρ. Γιώργος Λιακέας, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πίτερ Μέτης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γεώργιος Πατούλης. Μετά το πέρας των ομιλιών, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας τίμησε τον Δρα Γεώργιο Πατούλη και τον Βασίλη Αποστολόπουλο

Δεν υπάρχουν σχόλια: