Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Είναι η ψωρίαση κολλητική; Ενημερωτική εκδήλωση στο Ναύπλιο

Το Σωματείο Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «ΚΑΛΥΨΩ» συνεχίζοντας την πανελλαδική του δράση για την ενημέρωση του κοινού ανακοινώνει τη διοργάνωση μιας σημαντικής ενημερωτικής εκδήλωσης, με κεντρικό θέμα τη Ψωρίαση.
Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, ώρα 18:00, στο Τριανόν, στην πλατεία Συντάγματος, στο Ναύπλιο. Συνδιοργανώνεται με το δήμο Ναυπλιέων και τελεί υπό την αιγίδα του ΔΟΠΠΑΤ.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού και η αποστιγματοποίηση της νόσου, καθώς πρόκειται για ένα νόσημα μη μεταδοτικό, και σπάνια απειλητικό για τη ζωή.
Επιφέρει ωστόσο τεράστια ψυχολογική επιβάρυνση στους ασθενείς καθώς συχνά, η λανθασμένη ή ελλιπής ενημέρωση, οδηγεί στην αυτοαπομόνωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης της ψωρίασης με τους οποίους μπορούν οι πάσχοντες να ωφεληθούν και να βελτιώσουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής τους.


Η εξάλειψη της προκατάληψης και του φόβου που υπάρχει για τη νόσο προϋποθέτει σωστή και έγκυρη πληροφόρηση. Το κοινό που θα συμμετέχει στη παραπάνω εκδήλωση θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με τη νόσο, τους σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισης και θεραπείας, αλλά και να υποβάλει συγκεκριμένα ερωτήματα στους διακεκριμένους ειδικούς ομιλητές και να συνομιλήσει με εκπροσώπους και συνεργάτες του Σωματείου ΚΑΛΥΨΩ.
Ομιλητές θα είναι:
Εύη Μούστου. Δερματολόγος –Αφροδισιολόγος, Ειδική Συνεργάτης Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός».
Πόπη Πρόφη. Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Σωματείου Καλυψώ.
Κώστας Λούμος. Πρόεδρος Σωματείου Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση «Καλυψώ».
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το Σωματείο Καλυψώ
Το Σωματείο Καλυψώ, φορέας ενταγμένος στα εθνικά μητρώα φορέων παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και εθελοντικών ΜΗ.ΚΥ.Ο., έχει ως σκοπό τη διαρκή ενημέρωση και τη ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα.
Στόχοι του Καλυψώ είναι:
•        Η ενημέρωση.
•        Η υποστήριξη των δικαιωμάτων και η κοινωνική υποστήριξη των ανθρώπων που πάσχουν από τη νόσο.
•        Η ψυχολογική υποστήριξη (ατομικές συνεδρίες, ομάδες προσωπικής ανάπτυξης, ενδονοσοκομειακή, τηλεφωνική).
•        Η εκπαίδευση και η δημιουργία (θεματικές συναντήσεις, βιωματικά εργαστήρια, προγράμματα εκπαίδευσης, ομάδα καλλιτεχνικής δημιουργίας & χειροτεχνίας).


Μέλη του Σωματείου μπορούν να είναι άνθρωποι που υποφέρουν από ψωρίαση ή/και ψωριασική αρθρίτιδα, συγγενείς αυτών και όσοι σχετίζονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με τη νόσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: