Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Άνοιξε τις πόρτες του το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Από την 1η Νοεμβρίου άνοιξε τις πύλες του σε όλους, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, με την έκθεση «Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα - Αμβέρσα». Εγκαινιάστηκαν  επίσημα όλος ο χώρος του μουσείου. Η πρόσβαση στον χώρο γίνεται από την κεντρική είσοδο του Μουσείου, επί της λεωφόρου Καλλιρρόης. Την είσοδο κοσμεί ένας διακοσμητικός επιτοίχιος «καταρράκτης», ο οποίος εκτείνεται καθ' όλη την πρόσοψη του κτιρίου.


Το μουσείο ξεκινά το πρόγραμμα των περιοδικών εκθέσεων. Η έκθεση που φιλοξενείται αυτή την χρονική περίοδο βασίζεται στην έννοια της συμμετρίας. Ένα έργο Έλληνα καλλιτέχνη προερχόμενο από τη μόνιμη συλλογή του ΕΜΣΤ (Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης) “συνομιλεί” με ένα έργο Βέλγου καλλιτέχνη από τη μόνιμη συλλογή του Μ ΗΚΑ της Αμβέρσας. Συμμετέχουν 66 καλλιτέχνες και εκθέτονται περισσότερα από 70 έργα (διαφόρων εποχών, από το 1950 και μετά). Οι επιμελητές της έκθεσης, που είναι η διευθύντρια του ΕΜΣΤ κ.Κατερίνα Κοσκινά και ο κ.Bart De Baere του Μ ΗΚΑ, περιγράφουν αυτήν τη «συνομιλία» ως «στοχαστικό διάλογο». 
Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται την έκθεση τις ώρες λειτουργίας του μουσείου, καθημερινά (πλην Δευτέρας) 11.00 πμ έως 19.00 μμ και κάθε Πέμπτη από τις 11.00 πμ έως τις 22.00 μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: