Νεα

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αντωνόπουλος και υπάλληλοι της Οικονομικής Υπηρεσίας εγκαλούνται για παράβαση καθήκοντος

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ερμιονίδας και Αντιδήμαρχος επί των οικονομικών, Γιάννης Αντωνόπουλος, και οι Υπάλληλοι της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Ερμιονίδας, αντιμετωπίζουν την απειλή ενδεχόμενης παραπομπής τους για παράβαση καθήκοντος, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.
Αιτία, η μη συμμόρφωσή τους με τα όσα προβλέπει ο νόμος σχετικά με τις υποχρεωτικές δημοσιεύσεις που οφείλει να κάνει ο Δήμος προκειμένου να διασφαλίζεται η πληροφόρηση των ενδιαφερομένων για τα δημοπρατούμενα έργα, τις προμήθειες και τις προσλήψεις εργαζομένων με δίμηνες ή 8μηνες συμβάσεις.
Η επιλεκτική και περιορισμένη δημοσιότητα, με παράλληλο αποκλεισμό τοπικών εφημερίδων μεγάλης κυκλοφορίας δημιούργησαν μια πραγματικότητα αντίστοιχη με εκείνη, λόγω της οποίας καταδικάσθηκε πρόσφατα σε 12 μήνες φυλακή ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και η θεματική αντιπεριφερειάρχης επί των οικονομικών κα Ντίνα Νικολάκου.
Ήδη, μία πληττόμενη εφημερίδα, η «ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», έκανε ένα σχετικό σχόλιο και αναμένεται η αντίδραση και άλλης εφημερίδας η οποία «έχει κοπεί» λόγω της κριτικής που ασκεί στην Δημοτική αρχή του Δημ. Σφυρή..


Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ, Τάσος Λάμπρου, με αίτημά του προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και την οικονομική υπηρεσία ζητά να πληροφορηθεί το που δίδονται οι καταχωρίσεις, με τι κριτήρια, πόσα χρήματα και σε ποιους έχουν πληρωθεί και γιατί υπάρχει αποκλεισμός κάποιων εφημερίδων μεγάλης κυκλοφορίας. Παράλληλα απαιτεί την επαναφορά της νομιμότητας από τους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Διαβάστε την επιστολή Λάμπρου:
«Κρανίδι 2/11/2016
ΠΡΟΣ :
- Πρόεδρο Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ερμιονίδας Αντιδήμαρχο κ. Ι. Αντωνόπουλο
ΚΟΙΝ. :
-         Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Ερμιονίδας
ΘΕΜΑ : ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ – ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
Κύριε Πρόεδρε,
από εβδομαδιαία τοπική εφημερίδα πληροφορήθηκα σε παραπολιτικό σχόλιο της ότι αν και είναι στη λίστα των εφημερίδων που σύμφωνα με το Υπουργείο έχει τη δυνατότητα δημοσιεύσεων και προκηρύξεων, ο Δήμος μας παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία και δεν στέλνει τα δύο τελευταία χρόνια (2015-2016) ούτε δημοσιεύσεις, ούτε προκηρύξεις έργων και διαγωνισμών.
Με την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου της μειοψηφίας και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής ζητώ να μου παραδώσετε τα εξής:
Α) Για τα έτη 2015-2016 αναλυτικό πίνακα ποσού δημοσιεύσεων και προκηρύξεων για όλες τις εφημερίδες (ημερήσιες και εβδομαδιαίες) του Νομού μας με τα αντίστοιχα παραστατικά.
Β) Σχετική νομοθεσία που προβλέπει την υποχρεωτικότητα της συνεργασίας του Δήμου με όλες τις εφημερίδες που είναι στην αντίστοιχη νόμιμη λίστα του Υπουργείου Τύπου.
Γ) Αντίγραφο του προϋπολογισμού για τα ποσά που δαπανήθηκαν τα οικονομικά έτη 2015-2016 και αφορούν τον κωδικό των δημοσιεύσεων, προκηρύξεων και ανακοινώσεων.
Κύριε Αντιδήμαρχε,
Είναι συνταγματικό δικαίωμα ο εκδότης της εφημερίδας «Αργολική Ανάπτυξη» να ζητάει την τήρηση της νομιμότητας και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας σε συνεργασία με την οικονομική Υπηρεσία απαιτείται να την εφαρμόσει. Σε περίοδο οικονομικής κρίσης που διανύει η πατρίδα μας ,οι οικονομικοί αποκλεισμοί  από όποιον και αν προέρχονται δεν είναι δείγμα ούτε πολιτισμού ούτε δείγμα κοινωνικής ευαισθησίας απέναντι σε επαγγελματίες – πολίτες.
Ζητώ να μάθω τι συμβαίνει, αν αληθεύει αυτή η σημαντική καταγγελία. Είναι θέμα δημοκρατίας η τήρηση της νομιμότητας, η δίκαιη μεταχείριση των ανθρώπων των ΜΜΕ, η κατάργηση των εξαρτήσεων και της καθοδηγούμενης πληροφόρησης από όποιον και αν προέρχεται. Επειδή πιστεύω στη δημοκρατική σου ευαισθησία ζητώ να μου παραδώσετε τα στοιχεία και φυσικά αν ισχύει η καταγγελία να αναθεωρήσετε άμεσα την πολιτική σας και να τηρήσετε την νομιμότητα. Για να μην υπάρχουν εις βάρος σας αλλά και των άλλων μελών της Οικονομικής Επιτροπής αλλά και των Υπηρεσιών του Δήμου μας δυσάρεστες εξελίξεις – αστικές και ποινικές τιμωρίες.
Τάσος Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας» 

19 σχόλια:

 1. Oτι να'ναι.... Κάθε μέρα Δελτίο Τύπου Ο Τάσος.. όσα δεν έγραψε σε 2 χρόνια τα χει γράψει η του τα χουν γράψει σε 2 βδομαδες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ FACEBOOK ME ΠΛΗΡΕΣΤΑΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είχε και ο Στάλιν FB? Τι είπες τώρα........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΕΙΧΕ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΕ! ΚΑΤΙ ΦΟΥΜΠΟΥ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΕΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εσύ ξέρεις στοιχειωμένε... Είσαι λάτρης του απο Ότι φαίνετε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΕΛΑ ΚΟΥΦΟΕΞΥΠΝΑΚΙΑ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΚΑΝΤΗΝ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΛΙΝΙΚΉ ΠΡΟΠΑΓΑΝΓΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΟΥΦΟΣ. ΟΥΤΕ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτήν που κάνεις εσύ απο εδώ μέσα εννοείς??? Αντρακλα μου είσαι καθηγητής εσύ σε αυτήν.....

   Διαγραφή
 7. ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΕΞΩ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ο Κουφός τι δουλειά κάνει ;;;;;
  Τι επαγγέλεσαι ρε μάγκα ;;;;;
  Μου κάνει εντύπωση που τα ξέρεις όλα και είσαι μπροστά στην οθόνη του η/υ για σχόλια. Ούτε γραφείο τύπου να ήσουν .....
  Ή μήπως είσαι ;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Τι γραφείο τύπου! Κάποιο παλληκαράκι είναι ή κάποια κομπλεξικιά που δεν χωνεύει τον Λάμπρου, αυτό είναι όλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Το βρήκατε ρε παλικάρια...... Λαγωνικά είστε.... Αετοί της ενημέρωσης... Δηλαδή Ότι πει Ο Τάσος??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΟ ΟΤΙ ΠΕΙ Ο ΤΑΣΟΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νούμερο να πεις τον εαυτό σου συμπραγκαλο!

   Διαγραφή
 12. κουφέ η εφημερίδα ενημέρωση πελοποννήσου πρέπει να σε κάνει επίτιμο συνδρομητή με τόσα κλικ που προκαλείς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να μην λέμε την άποψη μας.....

   Διαγραφή
 13. Ε ΚΑΛΑ.. ΕΝΑ ΔΙΚΙΟ ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΕΧΕΙ Ο "ΚΟΥΦΟΣ"..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, μετά από ενημέρωση ενός εκ των διαχειριστών της σελίδας.