Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Η Σπάρτη έφτασε μέχρι την Κίνα


Στην έκθεση World Historical & Cultural Cities Expo 2016, που πραγματοποιήθηκε από 23 έως 26 Οκτωβρίου 2016 στην Nanjing, μετέβησαν εκπρόσωποι του Δήμου Σπάρτης. Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση των οργανωτών, ο Δήμαρχος, κ. Ευάγγελος Βαλιώτης και η Δημοτική Σύμβουλος, κ. Μακρυσοπούλου Χριστίνα έδωσαν το παρών. Η Πρεσβείας της Κίνας στην Ελλάδα και ο Δήμος Nanjing της Κίνας, ανέλαβαν όλα τα έξοδα συμμετοχής και φιλοξενίας των εκπροσώπων. Σε αυτή τη διεθνή συνάντηση συμμετείχαν Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι από 23 χώρες και 35 πόλεις όπως το Παρίσι, Λος Άντζελες, Γιόρκ, Αγία Πετρούπολη, Φλωρεντία, Κατμαντού, Ντάλλας, Σαν Αντώνιο κ.α.


Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Σπάρτης συνομίλησε και να αντάλλαξε δώρα με το Δήμαρχο της Ναντζίνγκ κ. Miao καθώς και με Δημάρχους και εκπροσώπους άλλων πόλεων. Στην ομιλία του, η οποία μεταφράστηκε στην αγγλική και την κινέζικη γλώσσα, με τίτλο «Η πολιτιστική κληρονομιά της Σπάρτης ως μοχλός για τη βιώσιμη ανάπτυξή της πόλης» ο κ. Βαλιώτης έκανε παρουσίαση του Δήμου με συνοδεία οπτικοακουστικού υλικού. 

“Ο Δήμος Σπάρτης συμμετέχει ενεργά στο Δίκτυο των Iστορικών και Πολιτιστικών πόλεων της UNESCO και με βάση τη Διακήρυξη δεσμεύεται πλέον στην εφαρμογή στρατηγικών αλλά και των μηχανισμών που βασίζονται στην πολιτιστική κληρονομιά, την πολιτιστική δημιουργικότητα, τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σε θέματα οικολογίας και περιβάλλοντος και τη χρήση νέων τεχνολογιών” τόνισε ο Δήμαρχος Σπάρτης.



Όλες οι πόλεις που συμμετείχαν υπέγραψαν ένα κείμενο - διακήρυξη για την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς ως πολύτιμο και αναγκαίο εργαλείο για την επίτευξη των 17 στόχων που προβλέπει η Ατζέντα 2030 των Ηνωμένων Εθνών για την αειφόρο ανάπτυξη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: