Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Θέλετε να μάθετε τι είναι το «Λύκειο Επιδαύρου»; Ελάτε στο "Φουγάρο" την Παρασκευή

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, στις 7.30 μμ στην Βιβλιοθήκη ΑΝΘΟΣ, του Φουγάρου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση σχετικά με το Λύκειο Επιδαύρου. 
Η εκδήλωση που έχει τίτλο «Λύκειο Επιδαύρου: ένα παγκόσμιο φυτώριο για την τέχνη του ηθοποιού, στον τόπο της Αργολίδας » θα γίνει στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. 
Συνδιοργανωτές είναι το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Φουγάρο.
Ομιλητές θα είναι οι βασικοί εμπνευστές του Λυκείουκ. Βαγγέλης Θεοδωρόπουλοςκαλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου και η κ. Τζωρτζίνα Κακουδάκη, σύμβουλος εκπαιδευτικών θεμάτων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Το Λύκειο Επιδαύρου είναι ένα διεθνές θερινό σχολείο αρχαίου δράματος που θα λαμβάνει χώρα στην Επίδαυρο που θα απευθύνεται σε νέους ηθοποιούς και σπουδαστές δραματικών σχολών από όλο τον κόσμο. Στόχος της προσπάθειας είναι να δημιουργηθείένα διεθνές κέντρο πρακτικής πάνω στο αρχαίο δράμα, όπως επίσης και μια πηγή πνευματικής και αναπτυξιακής τόνωσης για ολόκληρη την τοπική κοινωνία. 
Την παρουσίαση θα κάνει η καθηγήτρια κ. Βάσω Μπαρμπούση, Κοσμήτωρ της Σχολής Καλών Τεχνών και Πρόεδρος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: