Νεα

Ολοκληρώθηκε η ημερίδα: “ΟΙ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ” στο Άργος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με τίτλο “ΟΙ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ”. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016. Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αργολίδας ‘’Ελπίδα Ζωής’’, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ οργάνωσαν την ημερίδα στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού ‘’Μέγας Αλέξανδρος’’ στο Άργος. 


Στο τέλος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα Προγράμματα Πρόληψης που εφαρμόζονται στο μαθητικό πληθυσμό, σε εκπαιδευτικούς και σε γονείς. Όπως ενημερωθήκαμε από την επίσημη σελίδα στο Facebook της “Ελπίδας ζωής” προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν οι:
Καφετζόπουλος Ευάγγελος, Νευρολόγος - Ψυχίατρος, Πρόεδρος του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών με θέμα:
‘’Οι γνωστές και οι άγνωστες πτυχές της εξάρτησης’’
Χαλδαίος Παναγιώτης , Κοινωνικός Επιστήμονας – Υπεύθυνος ΚΕΘΕΑ- ΚΥΤΤΑΡΟ με θέμα:
‘’Εξάρτηση από νόμιμες και παράνομες Ουσίες . Παρεμβάσεις στην Περιφέρεια στη σύγχρονη πραγματικότητα’’.
Χρηστίδη Στέλλα, Ψυχίατρος Επιμ Β, Επιστημονική Υπεύθυνη Τμήματος Προβληματικής Χρήσης του Διαδικτύου 18 Άνω , Ψ.Ν. Α με θέμα:
‘’Ο Εθισμός στο Διαδίκτυο σήμερα μέσα από μια βιοψυχοκοινωνική προσέγγιση’’
Φωτίου Αναστάσιος, Κοινωνιολόγος, (α) Τομέας ουσιοεξαρτήσεων, Συναφών Ερευνών και Διεθνών Συνεργασιών, (β) Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά, Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής με θέμα: ‘’Νεότερα στοιχεία για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες εξαρτητικές συμπεριφορές στους εφήβους στη Ελλάδα.’’

Δεν υπάρχουν σχόλια