Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Βρώμη: Σύμμαχος υγείας & ομορφιάς

Οι νιφάδες βρώμης δεν είναι μόνο το καλύτερο πρωινό που μπορούμε να πάρουμε, αλλά είναι και ένας σύμμαχος για την ομορφιά μας. Συμβάλλει στην ενυδάτωση της επιδερμίδας, ενώ περιέχει και στοιχεία που καταστέλλουν τη φλεγμονή. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια πιο μαλακή, λεία επιδερμίδα.

1. Βυθιστείτε στις ευεργετικές της ιδιότητες

Τα αφρόλουτρα που περιέχουν βρώμη, διορθώνουν το pH της επιδερμίδας, ανακουφίζοντας την ξηρή επιδερμίδα και την επιδερμίδα με φαγούρα. Τα αφρόλουτρα αυτά ενυδατώνουν και μαλακώνουν την επιδερμίδα και είναι κατάλληλα για τα άτομα με επίμονο έκζεμα, με δερματίτιδα εξ επαφής και άλλα εξανθήματα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να έχετε εξανθήματα για να επωφεληθείτε από τη χρήση αυτών των προϊόντων.
Μπορείτε επίσης να αλέσετε μισή κούπα νιφάδων βρώμης και να τις προσθέσετε στο ζεστό σας μπάνιο.

2. Κάντε μια μάσκα με βρώμη
H βρώμη έχει αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες που καταστέλλουν τον ερεθισμό του προσώπου. Επιπλέον, τα ενυδατικά λιπίδια και τα απαραίτητα λιπαρά οξέα που περιέχει μαλακώνουν το δέρμα. Μία μάσκα με βάση τη βρώμη είναι ταυτόχρονα ενυδατική και καταπραϋντική.
Πώς θα τη φτιάξετε: Βάλτε ⅓ της κούπας βρώμη σε ένα μπωλ και ρίξτε από πάνω ½ κούπα ζεστο νερό. Ανακατέψτε και μετά προσθέστε μία κουταλιά της σούπας μέλι και 2 κουταλιές της σούπας απλό γιαούρτι. Aπλώστε σε ολόκληρο το πρόσωπο, αποφεύγοντας τα μάτια και αφήστε για 20 λεπτά προτού ξεβγάλετε με ένα υγρό πανί.

3. Απολεπίστε με βρώμη
Η τραχιά, αλλά όχι σκληρή υφή των νιφάδων της βρώμης, την καθιστά ιδανικό φυσικό καθαριστικό. Απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα και αποκτήστε μια πιο λαμπερή επιδερμίδα, ανακατεύοντας μια μικρή ποσότητα από νιφάδες βρώμης, με ζεστό νερό σε ένα μπωλ. Κάντε μασάζ στο πρόσωπο και ξεβγάλτε. Χρησιμοποιείτε καθημερινά.

4. Επενδύστε σε ένα πρωινό πλούσιο σε βρώμη
Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Nutrition έδειξε ότι τα ίδια συστατικά που καταστέλλουν τοπικά τη φλεγμονή, συμβάλλουν και στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος που κάνει την επιδερμίδα σας να λάμπει.

5. Kατευνάζει τη φαγούρα στο κεφάλι.
Η κολλοειδής βρώμη ανακουφίζει από τη φαγούρα. Αναζητήστε για αυτό το συστατικό στη σύνθεση του σαμπουάν σας.

6. Kαταπολεμήστε τα σπυράκια σας.
Οι καθαριστικές και εξισορροπητικές ιδιότητες της βρώμης, βοηθούν στην απομάκρυσνη της λιπαρότητας, των βακτηρίων και του σμήγματος από την επιδερμίδα. Επίσης, βοηθούν σημαντικά στην κυτταρική αποκατάσταση. Ανακατέψτε βρώμη με ζεστό νερό και μέλι και απλώστε το στις προβληματικές περιοχές. Αφήστε το για 20 λεπτά και ξεβγάλτε.

*Πηγή: stogiatro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: