Νεα

Το Ελληνικό Πρωινό Κορινθίας κερδίζει ξενοδόχους και τουρίστες


Το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016, στο Ξενοδοχείο ALKYON RESORT HOTEL AND SPA στο Βραχάτι Κορινθίας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση για το Ελληνικό Πρωινό Κορινθίας, που διοργάνωσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας και η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Κορινθίας.
Παραγωγοί, Ξενοδόχοι και Σεφ συνεργάστηκαν προκειμένου να προωθήσουν τα τοπικά προϊόντα και τις τοπικές συνταγές της περιοχής, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τον γαστρονομικό πολιτισμό της Κορινθίας και εντάσσοντάς τον ως ιδιαίτερη διατροφική συνήθεια στις διακοπές των τουριστών.


Αξίζει να σημειωθεί ότι με το «Κορινθιακό» πρωινό, το Ξ.Ε.Ε. έφθασε αισίως στο 33ο Ελληνικό Πρωινό και ως η δεύτερη γεωγραφική περιοχή της Πελοποννήσου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Κορινθίας κ. Δημήτρης Παππάς, ο οποίος χαιρέτισε τη διοργάνωση και την συμμετοχή των παρευρισκόμενων, επισημαίνοντας την μεγάλη σημασία της γαστρονομίας την ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού της περιοχής.

Στην συνέχεια, το λόγο έλαβε ο επικεφαλή του Ελληνικού Πρωινού και μέλος του Δ.Σ. του Ξ.Ε.Ε. κ. Γιώργος Πίττας, ο οποίος περιέγραψε τις διαδικασίες ένταξης των ξενοδοχείων στο πρόγραμμα και έκανε ένα μικρό απολογισμό της δράσης του Ελληνικού Πρωινού. Ανέπτυξε τις προσπάθειες που πρέπει να καταβάλει κάθε τόπος για να αναπτυχθεί γαστρονομικά και περιέγραψε τις τεράστιες δυνατότητες που έχει η Κορινθία να εξελιχθεί σ’ έναν σπουδαίο γαστρονομικό προορισμό.

Τα εδέσματα που παρουσιάστηκαν στο Ελληνικό Πρωινό Κορινθίας ήταν:
Ροφήματα
Αρτοσκευάσματα
Γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες
Τυριά
Σούπες
Πίτες
Σιμιγδαλένιος χαλβάς και
Ντρεδούρα


Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν τα γλυκά και οι πίτες που παρουσίασαν οι σεφ του ξενοδοχείου Αλκυών κ. Σαμουήλ Κατσίνης, κ. Δημήτρης Αλεξίου, κ. Βασίλης
Κανατάς.


Την εκδήλωση για το Ελληνικό Πρωινό Κορινθίας διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Κορινθίας σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια