Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

"Ο Παλαμήδης" γίνεται «γέφυρα μάθησης» ξεναγώντας μαθητές στην ιστορία του Ναυπλίου


Στην εποχή της τεράστιας τεχνολογικής εξέλιξης και της εξάπλωσης του διαδικτύου σε όλους τους τομείς της ζωής μας, παρατηρείται οι νέοι να κλείνουν την πόρτα στην ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου τους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ», οργανώνει για το έτος 2016 - 2017 εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπλίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Αργολίδας που  έχουν ως στόχο οι μαθητές να μάθουν την ιστορία της πόλης μέσα από την ίδια την πόλη.


Τα προγράμματα χωρίζονται σε δύο μέρη. Το πρώτο αποβλέπει να γνωρίσουν οι μαθητές την ιστορία της πόλης μέσα από φωτογραφικό υλικό («Γνωρίζω την πόλη μέσα από το φωτογραφικό αρχείο του Συλλόγου») και το δεύτερο στοχεύει να γνωρίσουν την πόλη μέσα από περιπάτους («Περπατώ και γνωρίζω την πόλη»).
Αναλυτικότερα, με υπεύθυνη την κυρία Τίνα Γκιόλα, τα προγράμματα ξεκινούν με ξενάγηση στο φωτογραφικό αρχείο του «ΠΑΛΑΜΗΔΗ» και ως επί μέρους δράσεις τις περιηγήσεις στην Πύλη των Τόρων, στα Βραχατέικα, στον Ψαρομαχαλά, στην οδό Σταϊκοπούλου, στον Μεγάλο Δρόμο, στις πλατείες της πόλης.
Τα προγράμματα περιλαμβάνουν επισκέψεις σε παραδοσιακά σπίτια του Ναυπλίου, επίσκεψη στο μουσείο ποτοποιίας Καρώνη και σε οικία με παραδοσιακό αργαλειό.
Όπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, έχουν επικοινωνήσει μαζί τους οι υπεύθυνοι των Διευθύνσεων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, και έχουν καταρτίσει τα ανάλογα προγράμματα.
Σχολεία που ενδιαφέρονται για τα εκπαιδευτικά προγράμματα μπορούν να ενημερωθούν στα τηλέφωνα του Συλλόγου.
27520-24520, 6974993433 (κα Τίνα Γκιόλα).
Εν κατακλείδι οι εργασίες των μαθητών που θα συμμετάσχουν στα προγράμματα, μπορούν να παρουσιαστούν ή να εκτεθούν στην αίθουσα πολιτισμού του Συλλόγου.
Το έθνος είναι μια ζώσα πραγματικότης. Οι πολίτες είναι η ψυχή του και ο πολιτισμός ο εισπνεόμενος αέρας των πνευμόνων του. Η ιστορία μας είναι το οξυγόνο. Ας μην το στερούμε απ’ τον οργανισμό μας.
Ε.ΚΒ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: