Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Να παρέμβει ο κ. Εισαγγελέας για τις καταγγελίες του Δημάρχου

γράφει ο Παύλος Δαγρές
Με ανακοίνωση του ο Δήμαρχος κατηγορεί την Δημοτική Αντιπολίτευση ότι ευθύνεται το ότι 2.500 περίπου κάτοικοι που διαμένουν στα Δίδυμα, Φούρνους και Λουκαΐτι εισπνέουν διοξίδιο του άνθρακα που είναι καρκινογόνο και διαχέεται από την παράνομη χωματερή.
Επιρρίπτει δε ευθύνες στην Δημοτική Αντιπολίτευση επειδή προσέφυγε στην ΠΕΑΠΖ (Περιφερειακή Επιτροπή Αποκατάστασης Περιβαλλοντικών Ζημιών), η οποία επιτροπή απαγόρευσε στο Δήμαρχο να προβεί ΠΑΡΑΝΟΜΑ στο θάψιμο των δεματοποιημένων σκουπιδιών μολύνοντας ακόμα περισσότερο το υπέδαφος και τον υδροφόρο ορίζοντα κυρίως των περιοχών Διδύμων και Φούρνων.

Κ. Εισαγγελέα
Ο Δήμαρχος Σφυρής καταγγέλλει την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Ερμιονίδας ότι η αρμόδια υπηρεσία ύδρευσης δεν απέστειλε λογαριασμούς κατανάλωσης νερού – ως όφειλε – για τα έτη 2012, 2013, 2014 στους Δημότες του πρώην Δήμου Ερμιόνης.
Κ. Εισαγγελέα με το σχέδιο Καλλικράτη και την ένωση των δύο Δήμων (Ερμιόνης – Κρανιδίου σε ένα Δήμο, Ερμιονίδας) θα έπρεπε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο να ενέκρινε μια νέα ενιαία τιμολογιακή πολιτική για όλους τους καταναλωτές νερού, του νέου Δήμου.
Την περίοδο αυτή, ο νυν Δήμαρχος κ. Σφυρής που ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τι θέση είχε πάρει για το θέμα αυτό;
Κ. Εισαγγελέα εξετάστε
α) Εάν ο κ. Σφυρής έθεσε το θέμα αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο ως όφειλε αφού αδρανούσε η Δημοτική Αρχή.
β) Εάν επί δυο φορές ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έφερε το θέμα αυτό προς συζήτηση και εάν ομόφωνα Συμπολίτευση και αντιπολίτευση ζήτησαν να αναβληθεί.
Διότι κ Εισαγγελέα σίγουρα και προκύπτουν ποινικές ευθύνες για την προαναφερόμενη υπόθεση και αυτές θα πρέπει να αποδοθούν αναλογικά σε όλους όσους εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή και δεν έπραξαν τα νόμιμα.
Δεδομένου ότι, θεσμικά, η αντιπολίτευση του κάθε Δήμου οφείλει να ελέγχει την Δημοτική Αρχή και να καταγγέλλει τα μη νόμιμα, δημιουργείται το ερώτημα γιατί ο.κ. Σφυρής τόσα χρόνια δεν είχε καταγγείλει αυτό που σήμερα καταγγέλλει;

ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΡΕΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ
Κιν. 6943570958

Δεν υπάρχουν σχόλια: