Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης

Αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη ήταν η χριστουγεννιάτικη γιορτή του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης «Γιάννης Ρίτσος» που έγινε στις 23 Δεκεμβρίου 2016 . Στη χριστουγεννιάτικη γιορτή της αξιοποιήθηκαν διηγήματα του Παπαδιαμάντη, που δραματοποιήθηκαν και αποδόθηκαν από μαθητές και μαθήτριες του σχολείου. 


Επίσης, η ομάδα δημοσιογραφίας παρουσίασε στοιχεία από τον βίο του συγγραφέα, ενώ η χορωδία έψαλε παραδοσιακά κάλαντα από όλες τις γωνιές της πατρίδας μας και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλον τον κόσμο.

Η γιορτή εντάχθηκε στον κύκλο εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο 4ο Γυμνάσιο καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους 2016-7 με άξονα το πολιτιστικό πρόγραμμα « Ονομάτων επίσκεψις : μια περιδιάβαση σε εκπροσώπους του πνεύματος και της τέχνης».

Το πρόγραμμα υλοποιείται υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ. Παπαποστόλου Μεταξίας, κ. Κονδυλόπουλου Ιωάννη και κ. Παπασταθάκη Παναγιώτας και έχει ως στόχο τη μετονομασία των αιθουσών του σχολείου με τα ονόματα προσωπικοτήτων των γραμμάτων μας και την παράλληλη γνωριμία με το έργο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: