Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Απολογισμός και Υπόσχεση…

Μεγαθήρια του Τύπου, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κλείνουν γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα υπερβολικά κοστολόγια έκδοσης, σε συνδυασμό με την συρρίκνωση της διαφημιστικής αγοράς και την κάθετη πτώση της κυκλοφορίας τους.
Η εφημερίδα που κρατάτε στα χέρια σας έχει να επιδείξει μια εντελώς αντίθετη πορεία. Μεγέθυνση στους δείκτες κυκλοφορίας της, αύξηση στην εισροή οικονομικών πόρων, βελτίωση στην ποσότητα και ποιότητα των παρεχομένων ειδήσεων και σχολίων, γεωγραφική διεύρυνση της αγοράς στην οποία απευθύνεται και διπλασιασμό των σελίδων της. Και όλα αυτά, εν ώρα οικονομικής κρίσης.
Κεφαλαιοποιώντας την εμπειρία του παρελθόντος και αξιοποιώντας την εκρηκτική άνοδο δυνατοτήτων που παρέχει η τεχνολογία, τα τρία τελευταία χρόνια, η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ πέτυχε:


** Να εξαπλωθεί συνδρομητικά σε Αργολίδα, Αρκαδία και Κορινθία, με παράλληλη διάθεση μέσω Πρακτορείου σε Λακωνία και Μεσσηνία.
** Να διπλασιάσει τις σελίδες προσφερόμενης ύλης, από 16 σε 32.
** Να καταστεί η μόνη περιφερειακής δομής εφημερίδα  της Πελοποννήσου, κυκλοφοριακά και ως περιεχόμενο.
** Να έχει μεγαλύτερη κυκλοφορία, στην Αργολίδα (όπου και η έδρα της), από κάθε άλλη Τοπική και να είναι κυκλοφοριακά ανταγωνιστική με τις εφημερίδες της Κορινθίας και της Αρκαδίας.
** Να διαβάζεται από πολύ μεγαλύτερο αριθμό αναγνωστών, από όσο έχουν όλες μαζί, οι εφημερίδες των Αθηνών, την ημέρα που κυκλοφορεί.

Αναρωτιέται κανείς. Υπάρχει κάποιο μυστικό σ’ αυτόν τον δρόμο της επιτυχίας; Η απάντηση είναι όχι. Απλώς ακολουθήσαμε τον δύσκολο και καθαρό δρόμο των Αρκάδων επιχειρηματιών, που καταξιώθηκαν έξω από τα όρια της ιδιαίτερης πατρίδας τους, εφαρμόζοντας το τρίπτυχο,
** Εργασία,
** Σεβασμός στον πελάτη,
** Εντιμότητα στις συναλλαγές.
Και όλα αυτά, χωρίς κρατικές διακηρύξεις, χωρίς διαφημιστικές σελίδες τραπεζών και άλλων μεγάλων πολυεθνικών οργανισμών, χωρίς πολιτικό χρήμα. Με μόνο έσοδο την ετήσια ή την εξαμηνιαία συνδρομή των αναγνωστών, τα δύο πρώτα χρόνια, στις οποίες προστέθηκαν και οι διαφημιστικές καταχωρίσεις τοπικών επιχειρήσεων την τελευταία χρονιά. Επιχειρήσεων που μας εμπιστεύτηκαν γιατί είδαν «το πέρασμα που έχουμε μέσα στην κοινωνία».
Κερδίσαμε το στοίχημα της ανάπτυξης γιατί λειτουργήσαμε εξωστρεφώς, αναπτύσσοντας την αγορά μας και εσωστρεφώς, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των αναγνωστών μας. Όμως θα ήταν πολύ εγωιστικό και αναληθές αν λέγαμε πως όλα αυτά τα καταφέραμε μόνοι μας. Τα καταφέραμε γιατί μας στήριξατε Εσείς. Όλοι εσείς, που μας διαθέσατε τα 60 ευρώ, πολλές φορές, από το υστέρημά σας για μία ετήσια συνδρομή.
Όλοι εσείς, που μας εμπιστευτήκατε την διαφήμισή σας και που «νοιώσατε την ανταπόδοση», από το αποτέλεσμά της.
Γι αυτό  και Σας ευχαριστούμε! Και, όπως συνηθίζεται με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, βάζουμε νέους (μετρήσιμους) στόχους και τους καταθέτουμε ενώπιόν σας για να μπορείτε να μας κρίνετε στο τέλος του 2017.
** Αύξηση κυκλοφορίας κατά 15 έως 20%.
** Πλουσιότερη ύλη και καλύτερα κατανεμημένη.
** Καθιέρωση διπλάσιου (τουλάχιστον) χώρου για αθλητικές ειδήσεις.
** Διατήρηση του ίδιου τιμολογίου χρέωσης συνδρομών και διαφημίσεων.
** Λειτουργία της Ηλεκτρονικής μας εφημερίδας, παράλληλα προς την έντυπη.

Την τελευταία εφημερίδα του 2016, όπως καθιερώσαμε το 2015, την εκδίδουμε «αφιερωματική». Αυτή τη χρονιά την αφιερώνουμε στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που μας εμπιστεύτηκαν την διαφημιστική τους προβολή. Φιλοξενούμε αντιπροσωπευτικές διαφημίσεις τους που προβάλλουν καταστήματα, προϊόντα και υπηρεσίες, από Αργολίδα, Αρκαδία και Κορινθία. Ιδιαίτερα έντονη, όπως θα δείτε, είναι η παρουσία διαφημιζόμενων από την Ερμιονίδα. Μια μοναδικού κάλους περιοχή που φτωχοποιείται, λόγω ανικανότητας ή αδιαφορίας του πολιτικού και του αυτοδιοικητικού της προσωπικού. Μιας περιοχής με ζεστούς ανθρώπους που μας ενισχύει (σταθερά και ανοδικά) ανταποδίδοντας την ειλικρινή στάση μας απέναντι στους Δημότες και τα προβλήματά της.

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ: Η υπόσχεση που σας έχουμε δώσει ότι «Είμαστε με τον Πολίτη και όχι με την εξουσία», παραμένει ένα ζωντανό «Συμβόλαιο Τιμής».
Σας ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
και συνεχίζουμε να μοχθούμε

για την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ σας

Δεν υπάρχουν σχόλια: