Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Αυτοί οι απρόθυμοι του νέου ΕΛΑΣ

Γράφει ο Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

Αυτοί οι απρόθυμοι του νέου ΕΛΑΣ (Εμεις Λακαμε Αμα Στριμωχτούμε) έβαλαν νερό στο κρασί τους και:
1.    Τον Φεβρουάριο του 2015 ψήφισαν στη Βουλή την επέκταση του 2ου μνημονίου, που αρνιόταν να ολοκληρώσει η κυβέρνηση Σαμαρά για να μην υπογράψει δέσμευση περιουσίας για 99 χρόνια και μνημόνιο πέραν του 2017!
2.    Τον Ιούλιο του 2015 μετέτρεψαν ένα γενναίο «όχι» σε ναι μόλις συνειδητοποίησαν ότι θα τους λιντσάρει ο λαός στο δρόμο αν πήγαιναν σε δραχμή.
3.    Τον ίδιο μήνα υπέγραψαν με την τρόικα την αποδοχή νέου, τρίτου, μνημονίου.
4.    Τον Σεπτέμβριο του 2015 επικύρωσαν με εκλογές το νέο μνημόνιο και έπνιξαν με το νερό του κρασιού τους όσα στελέχη επέμεναν σε μια αριστερή πολιτική, συνεπή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
5.    Πριν κλείσουν χρόνο στην εξουσία υπέγραψαν ένα τρίτο μνημόνιο που δεν θα υπέγραφαν και φέσωσαν το λαό με άλλα 85 δις χρέος.
6.    Παρά το νερό στο κρασί, υπέγραψαν:


α. τη σφαγή των μισθών και των συντάξεων που δεν θα μειώνονταν
β. την αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, στα καύσιμα, στις κοινωφελείς υπηρεσίες και στα νησιά του Αιγαίου.
γ. τη μείωση της κρατικής δαπάνης για τις δημόσιες επενδύσεις, διαλύοντας έτσι ακόμα περισσότερο τα δημόσια έργα την Υγεία και την Παιδεία.
δ. τη διάλυση τη εργασίας με την επέκταση της ελαστικής απασχόλησης, που πρίν την κατάγγελναν.
ε. την εξαέρωση της περιουσίας των μικρομετόχων με την ανακεφαλαίωση των τραπεζών που μηδένισε τη μετοχική τους αξία και εξαφάνισε από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών (και όχι μόνο) ταμείων όσα δις ήταν σε τραπεζικές μετοχές.
ζ. την απώλεια της πλειοψηφίας και του δεινητικού ελέγχου των τραπεζών από το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή από το σύνολο του λαού. Έχασαν, έδωσαν την περιουσία του λαού!
η. την παράδοση των εργασιακών σχέσεων σε μια 9μελή επιτροπή από 8 ξένους και έναν Έλληνα, που θα καθορίσουν τους νέους όρους των εργασιακών σχέσεων.
θ. την παράδοση όλης της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου για 99 χρόνια στους δανειστές.
ι. την παράδοση σχεδόν όλων των ελληνικών επιχειρήσεων στους ξένους διαχειριστές των ελληνικών τραπεζών μέσα από τη διαχείριση των κόκκινων δανείων.
κ. την παράδοση της φύλαξης του Ανατολικού Αιγαίου στο ΝΑΤΟ.
λ. την παράδοση των 6 δις που υποτίθεται ότι ήταν λεφτά της χώρας στους ξένους τραπεζίτες, για τα οποία έσκιζε τα ρούχα του ο ΣΥΡΙΖΑ.
μ. την αποδοχή διαρκούς λιτότητας τουλάχιστον μέχρι το 2030, με την υπογραφή του μνημονίου της β αξιολόγησης.
ν. την ουσιαστική αποδοχή της εξαφάνισης των μικρών ελληνικών επιχειρήσεων για να βρουν χώρο να εγκατασταθούν οι μεγάλες αλυσίδες, που υποτίθεται ότι πουλάνε φθηνότερα και είναι καλό για τους πολίτες. Να αγοράζουν φτηνά σκουπίδια.
ξ. την κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών, των αύξηση των κλιμακίων και τη μείωση του αφορολόγητου, την αύξηση της άμεσης φορολογίας.
ο. την αύξηση της έμμεσης φορολογίας.
π. τη μείωση και κατάργηση όλων των επιδομάτων ενίσχυσης των πραγματικά αδύναμων πολιτών.
Εξ αιτίας όλης αυτής της απροθυμίας που αντιμετωπίζουν οι δανειστές με την κυβέρνηση που αντιστέκεται, πίνουν στην υγειά της, έτσι όπως δεν το χουν κάνει με καμιά άλλη ελληνική κυβέρνηση από το 2010 και δώθε.
Μόνο που πίνοντας στην υγειά της ποτίζουν και τον καημένο τον υπουργό των Οικονομικών, που, μην αντέχοντας, απειλεί να βάλει νερό στο κρασί του. Χωρίς να καταλαβαίνει στην παραζάλη του μεταξύ μαρξισμού που φαντασιώνεται και νεοφιλελευθερισμού που εφαρμόζει ότι δεν είναι κρασί αυτό που τον κερνάνε. Ληγμένα είναι.
Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης
ΠΗΓΗ: Liberal.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: