Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Ο Δήμος Ναυπλιέων έρχεται αρωγός στη διάσωση του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου

Γεννημένος μαχητής ο παπα Μίχος. Το έργο του με τους ακτήμονες στο Βιβάρι και το Συσσίτιο στην Ευαγγελίστρια, το αποδεικνύει. Τώρα, από το νέο του μετερίζι, τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναός Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου, δίνει έναν ακόμη δύσκολο αγώνα. Να σώσει το Ι. Ναό από την αδιαφορία των μηχανισμών και την φθορά του χρόνου. Θα τα καταφέρει; Όσοι τον γνωρίζουν λένε «…θα γυρίσει τον κόσμο ανάποδα μέχρι να το πετύχει».
Η τελευταία κίνηση που έκανε, ήταν η δημοσιοποίηση ενός ευχαριστήριου που, όμως θέτει υποθήκες χρηματοδότησης του έργου.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

«Ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου σβήνει. Το πρόβλημα στατικότητας του φέροντος οργανισμού, μεγάλο. Τα νερά της βροχής, καταστρέφουν τις πολύτιμες τοιχογραφίες. Το εκκλησιαστικό συμβούλιο παρακάλεσε τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτριο Κωστούρο, να  δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα του προστώου της στέγης σε πρώτη φάση, δεδομένου ότι μπορεί να χρηματοδοτήσει, ως Δήμος, το έργο. Δεσμεύθηκε, ύστερα και από την επίσκεψη του στον Ιερό Ναό, ότι άμεσα θα φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα δοθεί λύση. Τον ευχαριστούμε θερμά, καθώς και κάθε δημοτικό σύμβουλο ξεχωριστά που θα σταθεί δίπλα στα προβλήματα του Ιερού Ναού, γνωρίζοντας εκ  των προτέρων ότι όλοι θέλουν να βοηθήσουν». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: