Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Ενημερωτική Εκδήλωση για τους Δημότες του Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων για τα αντιβιοτικά και την σωστή χρήση τους

Ενημερωτική Εκδήλωση για τους Δημότες του Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων με θέμα: «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» πραγματοποιείται στο Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016, στις 6.00 μ.μ. στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στο Λουτράκι.

Η εκδήλωση υλοποιείται με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, από κοινού το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, την Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων, την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και τον Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, υπό την Αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Στόχος της Εκστρατείας Ενημέρωσης είναι να γίνει κατανοητό από όλους τους Δημότες:
* Πώς μπορούν και οι ίδιοι να συμβάλλουν στη μείωση της άσκοπης χρήσης των αντιβιοτικών, μαθαίνοντας πότε πραγματικά χρειάζεται να πάρουν αντιβιοτικό και πότε όχι,
* Ποιες είναι οι συνέπειες από την άσκοπη χρήση των αντιβιοτικών,
* Πώς προλαμβάνονται οι λοιμώξεις μέσω των εμβολιασμών στους ενήλικες ώστε να μη νοσήσουν και να μη χρειαστεί τελικά να πάρουν αντιβιοτικό.
Το θέμα θα αναπτύξει η κ. Ελένη Γιαμαρέλλου, Καθηγήτρια Παθολογίας ΕΚΠΑ - Λοιμωξιολόγος και η κ.Κυριακή Κανελλακοπούλου, Καθηγήτρια Παθολογίας - Λοιμώξεων ΕΚΠΑ.
 Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: