Νεα

ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Η οπτική του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Κονιόρδου στην Αργολίδα

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε εντολή στους υπουργούς του να βγουν από τα υπουργεία και να επικοινωνήσουν το έργο της κυβέρνησης προς τον λαό.
Η νέα υπουργός Πολιτισμού, γνωστή και καλή ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου, υπακούοντας στην εντολή, πήγε στην Αργολίδα.
Το πρόγραμμα της υπουργού είναι άγνωστο ποιος το κατέστρωσε. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας, ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος ή ο ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας; Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι ήταν μια άθλια κομματική παράσταση αντάξια ενός μπουλουκιού ξεπεσμένων ηθοποιών που μάθαιναν τον ρόλο τους κατά πως τους τα έλεγε ο υποβολέας τους.


Το Άργος θα θυμάται την προσβολή που του έγινε. Το ίδιο και οι ιστορικοί σύλλογοι των δύο μεγάλων πόλεων, «Παλαμήδης» και «Δαναός». Όσο για τον Δήμαρχο της Επιδαύρου, ούτε λόγος. Για τους δημοσιογράφους, επιφύλαξαν το ρόλο της γλάστρας. Τους φώναξαν στο γραφείο του Τάσσου Χειβιδόπουλου, τους μισούς για να φωτογραφίσουν και τους άλλους μισούς για να παραστήσουν τις γλάστρες, που ως γνωστόν απαγορεύεται να μιλούν.
Και όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ, τα είδε όλα άψογα. Δεν άκουσε την πρόταση Κονιόρδου για την επίλυση των προβλημάτων στατικότητας της ιστορικής εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου ούτε αντελήφθη ότι τα μεγάλα έργα έμειναν εκτός πεδίου ενδιαφέροντος της υπουργού τους. Απόλαυσε την επικοινωνία με κάποια μέλη από τα Διοικητικά Συμβούλια δύο συμπαθών πολιτιστικών σωματείων και βεβαίως τον ρόλο του συνοδού μιας υπουργού με ότι, φαντασίωση, αυτό συνεπάγεται.

Το Δελτίο Τύπου του κυβερνητικού κόμματος τα λέει όλα. Δεν χρειάζεται κανένα σχολιασμό. Διαβάστε το όπως ακριβώς μας το έστειλαν στα ΜΜΕ που επιλεκτικά τα κράτησαν μακριά από την επισκέπτρια.
Θέμα: «Μετά από πολλά χρόνια μια ουσιαστική επίσκεψη Υπουργού Πολιτισμού σε Ναύπλιο και Άργος»
«Τις πόλεις του Ναυπλίου και του Άργους  επισκέφθηκε η Υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου την Τρίτη (27/12/16). Η επίσκεψη της Υπουργού εντάσσεται στο πλαίσιο των εξορμήσεων που έχει αποφασίσει, από κοινού, το Υπουργικό Συμβούλιο της Κυβέρνησης και το Πολιτικό Συμβούλιου του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό την επαφή με την κοινωνία, την ενημέρωση για τοπικά ζητήματα αλλά και την προώθηση του κυβερνητικού έργου.
Η Υπουργός Πολιτισμού συνοδευόμενη από τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας, Γιάννη Γκιόλα και από μέλη της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ναυπλίου και να συζητήσει, στη συνέχεια, με την Προϊσταμένη της Εφορείας και τους εργαζομένους για ζητήματα της Υπηρεσίας.
Η κα. Λυδία Κονιόρδου, επίσης, μαζί με τον Βουλευτή Γιάννη Γκιόλα και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γιώργο Γαβρήλο, παρευρέθηκε σε σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Αργολίδας, όπου τέθηκαν υπόψη της ανοιχτά θέματα σχετικά με την πορεία έργων που αφορούν τον Νομό. Η Υπουργός, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για πρωτοβουλίες που πρόκειται να λάβει το Υπουργείο για την προώθηση των αρχαιολογικών χώρων καθώς και για τα σχέδια ανάδειξής τους.
Ιδιαίτερης σημασίας και βαρύτητας ήταν η επίσκεψη της Υπουργού στους χώρους των πολιτιστικών ομάδων Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου και Αργολική Πολιτιστική Πρόταση, στο Άργος, όπου είχε την ευκαιρία, μέσα σε πολύ καλό κλίμα, να βρεθεί και να συζητήσει με τα μέλη και το Δ.Σ. των Συλλόγων για τις δράσεις αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Τέλος, η Υπουργός Πολιτισμού, κατά την διάρκεια της παραμονής της στο Ναύπλιο, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Μουσείο αλλά και να δει από κοντά τις φθορές που έχουν υποστεί ο ναός Αγίου Γεωργίου και το Ενετικό κτίριο.
Με την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού- της πρώτης Υπουργού Πολιτισμού μετά από πολλά χρόνια στο Νομό-, θεωρούμε ότι δόθηκε μια ουσιαστική δυνατότητα να συζητηθούν και να αναδειχθούν πολιτιστικά, κτιριακά και αρχαιολογικά θέματα που εδώ και χρόνια ήταν στο περιθώριο.

Η Υπουργός Πολιτισμού, χωρίς τυμπανοκρουσίες, με σεμνότητα άκουσε και ενημερώθηκε για τα προβλήματα της Αργολίδας, αναδεικνύοντας παράλληλα το σχέδιο του Υπουργείου και τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης».   

Δεν υπάρχουν σχόλια