Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Πρωτοχρονιά: Έμπαινε παράνομα ένας κάθε 12 λεπτά

Συνολικά 112 έτρεξαν να κάνουν ποδαρικό παράνομης εισόδου στη χώρα, την πρώτη ημέρα του χρόνου. 112 νέοι μετανάστες και πρόσφυγες που πέρασαν παράνομα στα νησιά του βορείου Αιγαίου, το πρώτο 24ωρο της νέας χρονιάς, αψηφώντας τη φουρτουνιασμένη θάλασσα, το χιόνι και το κρύο.  Προφανώς κάποιος τους είπε ότι "αν κάνουν ποδαρικό την 1η Ιανουαρίου θα του δοθούν κάποια δώρα» και τον πίστεψαν.
Από αυτούς, οι μισοί δήλωσαν πρόσφυγες από την Συρία και οι υπόλοιποι δήλωσαν ότι ήρθαν από την Αλγερία, τη Νιγηρία, το Καμερούν, το Μπαγκλαντές, τη Δομινικανή Δημοκρατία και τρία ακόμη κράτη.

Αναλυτικότερα, από το πρωί της 1ης Ιανουαρίου έως και σήμερα Δευτέρα 2 Ιανουαρίου το πρωί, στη Χίο πέρασαν 46 άτομα και στη Σάμο 66.
Στη Χίο οι 25 ήταν Σύριοι, οι 12 Αλγερινοί, τέσσερις από τη Νιγηρία, δυο από την Παλαιστίνη και από ένας από το Ιράκ, το Καμερούν και την Υεμένη.
Στη Σάμο οι 46 ήταν Σύριοι, οι 12 Ιρακινοί, οι πέντε από το Αφγανιστάν και από ένας από την Τυνησία, το Μπαγκλαντές και τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Συνολικά, σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, στα νησιά της περιοχής, καταγεγραμμένοι - εγκλωβισμένοι, έχοντας υποβάλλει αίτημα ασύλου το οποίο δεν έχει εξεταστεί βρίσκονται 11.078 άτομα. Στη Λέσβο 5.591, στη Χίο 3.551 και στη Σάμο 1.936.

Δεν υπάρχουν σχόλια: