Νεα

Η Επίδαυρος γιορτάζει την 195η Επέτειο της Α' Εθνικής Συνέλευσης

Η Α' Εθνοσυνέλευση Επιδαύρου ή Πρώτη Εθνική Συνέλευση της Επιδαύρου ήταν η πρώτη συνέλευση νομοθετικού σώματος του νέου Ελληνικού κράτους. Ξεκίνησε στις 20 Δεκεμβρίου 1821 και τελείωσε στις 16 Ιανουαρίου 1822.   
Ο Δήμος Επιδαύρου θέλοντας να τιμήσει το ιστορικό γεγονός διοργανώνει διήμερο εορταστικών εκδηλώσεων.
Το διήμερο πρόγραμμα Εορτασμού της 195ης Επετείου της Α' Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων και της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας ανακοινώθηκε για τις 21 και 22 Ιανουαρίου 2017.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ
Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των δημόσιων και ιδιωτικών καταστημάτων από το πρωί μέχρι τη δύση τον ηλίού κατά την 21 η και 22η Ιανοναρίον 2017.

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017, στις 19.30μμ. θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση στο χώρο του πρώην Δημοτικού Καταστήματος της Νέας Επιδαύρου. Θα υπάρξει ομιλία από την κ. Κατερίνα Σακελλαρίου και μουσική βραδιά από τη Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου υπό τη δ/νση τον μαέστρου Θεοδόσιου Αντωνιάδη.

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017, στις 10.00π.μ θα γίνει επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας, χοροστατούντος τον Σεβασμιοτάτον Μητροπολίτη Αργολίδας, κ.κ. Νεκταρίού. Στις 11.00μμ.θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο της αναθηματικής στήλης και ομιλία από τον κ. Κοντρονβίδη Στάθη, Επιστημονικό Συνεργάτη της Βιβλιοθήκης της Βουλής, με θέμα: "Α' ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ: Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ" . Θα γίνει κατάθεση στεφάνων και στις 12.00μμ. θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στη μόνιμη έκθεση της Βουλής των Ελλήνων για την Α' Εθνοσυνέλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια