Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

4 λάθη που κάνετε όταν ταΐζετε το κατοικίδιό σας

Με την παχυσαρκία των κατοικιδίων να είναι σε άνοδο, είναι πολύ σημαντικό να προσέξετε λίγο τη διατροφή του τετράποδου φίλου σας, ώστε να του εξασφαλίσετε υγεία.
Μην μειώνετε υπερβολικά τις θερμίδες που καταναλώνει ο σκύλος/ η γάτα σας.


Αν το βάρος του κατοικιδίου σας είναι πάνω από το φυσιολογικό, το πρώτο που θα πρέπει να κάνετε είναι να μειώσετε τις ποσότητες φαγητού που του δίνετε. Μην το παρακάνετε όμως, γιατί θα οδηγήσει σε υποθρεψία ή σε διατροφικές ελλείψεις. Μην δίνετε στο κατοικίδιό σας ποσότητα μικρότερη από το 75% της ενδεικνυόμενης ποσότητας που αναφέρει η συσκευασία, για το βάρος του κατοικιδίου σας. Αν παρ' όλα αυτά, το ζωάκι σας εξακολουθεί να μην χάνει βάρος, μπορείτε να δοκιμάσετε τροφή χαμηλή σε θερμίδες, αλλά με προσοχή. Το ότι η συσκευασία αναφέρει ότι είναι για παχύσαρκα ζώα, δεν σημαίνει ότι έχει πολύ λίγες θερμίδες. Ζητήστε τη συμβουλή του κτηνιάτρου σας.
Σκέφτεστε να δώσετε στο κατοικίδιό σας συμπλήρωμα διατροφής.
Αν το κατοικίδιό σας καταναλώνει μια πλήρη και ισορροπημένη διατροφή, δεν υπάρχει κανένας λόγος να του χορηγήσετε συμπλήρωμα διατροφής, εκτός αν το κατοικίδιό σας έχει συγκεκριμένες ανάγκες. Ακόμη και τότε ωστόσο, θα πρέπει να βρίσκεστε σε συνεννόηση με τον κτηνίατρό σας για να μην “υπερφορτώσετε” το κατοικίδιό σας με περίσσεια θρεπτικών συστατικών.
Το κατοικίδιό σας ακολουθεί ωμοφαγική δίαιτα.
Δεν υπάρχουν γνωστά οφέλη από αυτό το είδος της διατροφής. Αντιθέτως, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η συγκεριμένη διατροφή κρύβει και σημαντικούς κινδύνους. Αν χειρίζεστε ωμό κρέας, υπάρχει κίνδυνος επιμόλυνσης επιφανειών στο σπίτι και μπορεί να αρρωστήσετε τόσο εσείς όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σας. Μελέτη του 2012 από το Κέντρο Κτηνιατρικής του FDA εξέτασε 1.000 δείγματα φαγητού και βρήκαν ότι το συσκευασμένο, ωμό φαγητό για σκύλους είχε πολύ περισσότερες πιθανότητες να είναι επιμολυσμένο με επικίνδυνα για την υγεία βακτήρια.
Ταΐζετε τον σκύλο σας ανθυγιεινές τροφές που τρώτε κι εσείς.
Όταν οι κτηνίατροι λένε ότι δεν πρέπει να δίνετε στον σκύλο σας τροφές από το τραπέζι σας, το κάνουν για να αποθαρρύνουν το να δίνετε στον σκύλο ή στη γάτα τα αποφάγια σας. Αν το κατοικίδιό σας τρώει τροφή για κατοικίδια κατά 90%, δεν χρειάζεται και οι λιχουδιές που θα του δώσετε να είναι σκυλίσιες ή γατίσιες. Μπορείτε αντ’ αυτών να του προσφέρετε φρούτα, λαχανικά, όπως αγγούρια και μήλα ή άπαχο κρέας.

ΠΗΓΗ: http://www.stogiatro.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: